(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
HOUBOVÁ ČALAMÁDA, na topinky, tousty pod maso....

Potřebné ingredience
1 1/2 -2 kg hub, 1 kg paprik, 3/4 kg cibule, 1 malý kečup od Heinz,-nebo jiný hustý, 1 rajčat. protlak, 20dkg krup. cukru,2 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1/4 l. octu, 1/4 l. oleje.5 kuliček Nového koření, 5 kuliček celého pepře, 5 hřebíčků,
Postup přípravy
Houby očistit, povařit ve slané vodě chvilku a propláchnout od slizu.
Papriky nakrájet na nudličky. cibuli nakrájet nadrobno. odměřit cukr a nachystat potřebné přísady.
Zpěnit cibuli do sklovata, přidat papriky, cukr, kečup, protlak, sůl, pepř, olej, ocet, do gázy dát Nové koření, hřebíček-vložit do hmoty, přidat houby.
Vše povařit zlehka, asi 5 minut , vydělat koření v gáze, a plnit malé skleničky.
zavařt při 80 stupních na 20 minut.
Pokud jsou houby, neváhejte, po celý rok je to výborný pomocník v kuchyni s výbornou chutí.....
Dobré jsou pod maso, rizoto, na tousty, na topinky, na bramborové placky, jako příloha na talíř k masu , ke grilovaným masům.....
Papriky nakrájet na nudličky. cibuli nakrájet nadrobno. odměřit cukr a nachystat potřebné přísady.
Zpěnit cibuli do sklovata, přidat papriky, cukr, kečup, protlak, sůl, pepř, olej, ocet, do gázy dát Nové koření, hřebíček-vložit do hmoty, přidat houby.
Vše povařit zlehka, asi 5 minut , vydělat koření v gáze, a plnit malé skleničky.
zavařt při 80 stupních na 20 minut.
Pokud jsou houby, neváhejte, po celý rok je to výborný pomocník v kuchyni s výbornou chutí.....
Dobré jsou pod maso, rizoto, na tousty, na topinky, na bramborové placky, jako příloha na talíř k masu , ke grilovaným masům.....

xx

papriky

koření v gáze + ocet atd..

kečup mnebo protlak

povařit i s houbičkami

do rizota, bude krásně vláčné a dobré

bramborové placičky + čalamáda
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
23. 9. 2013, 13:59




nahlásit
golmanka
(upraveno)
23. 9. 2013, 12:10
Protlak malý nebo velký?
nahlásit

Bubalka
(upraveno)
24. 9. 2013, 8:45
@golmanka
Míšo, já to už dávám vše od oka, ale protlak nejlépe větší. Letos jsem dělala domácí kečup a tak jsem tam dala jen ten a je to skvělé...
nahlásit

Rejža
(upraveno)
25. 7. 2012, 11:46
dělala jsem předloni a zmizelo to rychlostí blesku.Sestra mi to jedla i samotné.Letos již mám z jedné dávky a chystám se na druhou.Je to něco vynikajícího.




nahlásit

peroli
(upraveno)
29. 7. 2011, 9:42
Loni jsem dělala a bylo to výýýýborný
letos musím udělat aspoň 2 dávky (a tu jednu víc houbovou pro manžela)... je to bomba třeba jako rychlej oběd pro manžela do práce... jen k tomu uvařím rýži, případně těstoviny, vyklopím skleničku a je hotovo
fakt super recept













nahlásit

Bubalka
(upraveno)
7. 8. 2011, 21:23
@peroli
Petři, to mě těší....zítra také razíme na houby a budu dělat ....




nahlásit

nigina
(upraveno)
10. 8. 2010, 12:53
hhmmmm, mňami, fantastická dobrota




nahlásit

Bubalka
(upraveno)
10. 8. 2010, 12:44
BOHUNKO, SUPER...
nahlásit

PajaG
(upraveno)
14. 9. 2009, 17:43
Houby moc zatím nerostou, mohla bych si ji udělat se žampionama? Ale to asi nebude ono, že?
nahlásit

Bubalka
(upraveno)
1. 10. 2009, 17:50
@PajaG
já myslím, že to bude také super.....u nás jsou houby všude a mraky...
nahlásit

SIMČA
(upraveno)
21. 1. 2008, 16:11
Taky jsem to už dála, mám recept od kamarádky a jedli jsme to i s rphlíkem, výborný.
nahlásit

Bubalka
(upraveno)
18. 7. 2008, 13:22
@SIMČA
UŽ ROSTOU HOUBY, TAK DO TOHO......JÁ SI VAŘENÍ BEZ TÉTO SMĚSI NEDOVEDU PŘEDSTAVIT
nahlásit

B.Tumka
(upraveno)
19. 1. 2008, 18:50
Mám vyzkoušeno můžu jen doporučit
dorota a hodí se do všeho
paní Blaničko už se těším na houby letos toho musím udělat víc






nahlásit