(recept
si oblíbilo 104 návštěvníků)
Pečená červená řepa s brambory jak ji ještě neznáte.
Potřebné ingredience
červená řepa,brambory,cibule,olivový olej,sůl pepř,provensálské koření,šťáva z citronu.
Postup přípravy
Řepa,brambory a cibule by měla být ve stejném poměru,ale já si to upravila.Řepa o velikosti pomeranče se oloupe,nakrájí na plátky a ty se přepůlí,tři střední brambory se okrájí a nakrájí na plátky a jedna cibule se nakrájí na proužky.Osolím,opepřím,posypu provensálským kořením a poliju olivovým olejem.Vše důkladně promíchám a dám péct v ohnivzdorné míse na180 st. 35 minut.Mezi tím si vymačkám šťávu z půlky citronu a přidám k ní stejné množství olivového oleje a důkladně smíchám.Toto naliji po 35 minutách na brambory,zase promíchám a dám ještě dopíct na 20 minut do trouby.Může se péct i dýl,podle toho jak je řepa měkká.Je to úžasná mňamka,recept mám od své sousedky Barunky. Do této doby jsem znala řepu jen zavařenou-brr,pak v salátu se zelím a v boršči.Tato příprava u mě posunula tuto dosud nedoceněnou zeleninu do přední linie.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňulka365
(upraveno)
13. 10. 2016, 12:43
Výborný recept. Určitě budu dělat častěji !!!
sympatie
(upraveno)
14. 12. 2014, 16:27
Dělám něco podobného, udělám směs: mrkev, celer, brambory, řepa - může být různá zelenina co je po ruce, nakrájím na kousky asi jako hranolky, možná trošku větší, dám na plech, zakapu olejem, okořením většinou grilovacím kořením, přidám nějaké bylinky-tymián, šalvěj (čerstvé), promíchám a dám na pekáč vyložený pečícím papírem. Peču až je to hotové, ke konci na horký vzduch, ono to udělá kůrčičku. A je to výborné, jí to i manžel, který nemusí řepu ani celer.
Ninouš
(upraveno)
14. 12. 2014, 14:53
Tak jsem dnes dělala k obědu a sklidila jsem velký úspěch! Od dětí až po manžela.Takže recept ukládám. Moc děkuji.
anaba
(upraveno)
3. 12. 2014, 7:52
musím vyzkoušet díky
Zrušený účet
(upraveno)
30. 5. 2014, 14:34
Výborné, chutná to i puberťákovi
radostnamilka
(upraveno)
11. 2. 2014, 18:40
Přidala jsem cuketu a pekla jsem v domácí pekárně!! Moooc dobrý!! Děkuji za tip.
obchodnice 16
(upraveno)
22. 1. 2014, 16:28
Vážně skvělá ....ten citron tam dělá divy .M.
cue24
(upraveno)
1. 8. 2013, 12:34
výborná, dělám často děkuji za receptík
lidare
(upraveno)
1. 8. 2013, 12:04
vypadá to chutné,zkusím
laskonka333
(upraveno)
1. 8. 2013, 12:02
moni246
(upraveno)
1. 8. 2013, 11:48
Díky, Váš tip jsem využila již několikrát a uspěl ! Super změna, chutná nám moc , jen ml. syn se ptal - a maso?? Na tyto dny !
mar.hor
(upraveno)
12. 4. 2013, 15:30
Díky za skvělý tip na úpravu červené řepy. Vyzkoušela jsem to a jídlo je výborné.
Mirisek21
(upraveno)
29. 3. 2013, 12:17
tak jdu vyzkouset vas receptik
poppysek
(upraveno)
17. 12. 2012, 15:48
Vynikající!!!!
Karamelka120
(upraveno)
16. 12. 2012, 17:51
Dělám něco podobného, jen bez brambor: http://www.foodstyle.cz/products/srdicka-z-cervene-repy/
ŠárkaB.
(upraveno)
13. 12. 2012, 20:02
Díky, bylo to výborný. Z řepy jsem nikdy nevařila a asi začnu
Hanily
(upraveno)
27. 8. 2012, 20:03
Tak mi to nedalo, vyzkoušela jsme to a musím říct . Určitě nedělám naposled!!Děkuji za receptík,
marky18
(upraveno)
10. 3. 2012, 11:27
Díky za tip, určitě vyzkoušíme.
Ivanela
(upraveno)
9. 3. 2012, 13:53
Dobrý den, připojuji se s chválou. Je to moc dobré jídlo a stojí za vyzkoušení. Já dala 4 střední brambory, 4 menší řepy, 3 cibule, místo provensálského grilovací koření a místo citronové šťávy 2 lžíce octa. Pekla jsem asi 80 minut. Moc jsme si pochutnali a děkujeme za receptík
brainpain
(upraveno)
28. 2. 2012, 19:56
LUXUSNÍ!!!!!!!!!!!!!DÍKY ZA ÚŽASNÝ RECEPT,LENI!!!!!!!!!!