(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Bílá zelňačka
Potřebné ingredience
1 malá sklenice kysaného zelí 5 brambor 1 bujon 200g uzené krkovice 1 cibule 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 3 kuličky pepře 1 kelímek smetana 31-33% kmín,cukr,sůl
Postup přípravy
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme na olej osmahnout přidáme na kostičky pokrájené
uzené a krátce orestujeme.
Zelí scedíme a vymačkáme přebytečnou šťávu (neoplachujeme)
dáme k cibulce a podlijeme horkou vodou,okořeníme kmínem a dáme zbylé koření.
Necháme vařit cca 20min poté přidáme brambory pokrájené na kousky a bujon vaříme 5 min.
Do smetany přidáme trochu mouky a nalijeme do polévky za občasného míchání povaříme 20min.
Dochutíme cukrem a solí.
Do polévky můžeme přidat trochu sušené petrželky!!!
Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/
uzené a krátce orestujeme.
Zelí scedíme a vymačkáme přebytečnou šťávu (neoplachujeme)
dáme k cibulce a podlijeme horkou vodou,okořeníme kmínem a dáme zbylé koření.
Necháme vařit cca 20min poté přidáme brambory pokrájené na kousky a bujon vaříme 5 min.
Do smetany přidáme trochu mouky a nalijeme do polévky za občasného míchání povaříme 20min.
Dochutíme cukrem a solí.
Do polévky můžeme přidat trochu sušené petrželky!!!
Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé