(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Mini dortíky Semifreda

Potřebné ingredience
Na korpus: 6-8 vajec (váha ve skořápce 500g) 8 vrchovatých lžic polohrubé mouky 3 lžíce oleje 1a1/4 lžičky prášku do pečiva 5 vrchovatých lžic moučkového cukru kakao
Postup přípravy
Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh
Půlku těsta si obarvíme kakaem. Nalijeme plech na pečící papír (obě těsta!! na každou půlku jedno) a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 15 minut.
Hotové těsto necháme vychladnout.
Příprava 20 minut Pečení 12 – 15 minut Cca 65 ks 3,5 - 4 cm velkých v průměru
Potom si vykrájíme formičkami z těsta tvary, které necháme ve formičkách a na těsto pak dáme krém.
Do formičky dáváme krém lžičkou a dobře vtlačíme do formičky, aby nevznikaly žádné mezery. Nahoru pak dáme trochu víc krému a stěrkou ho krásně uhladíme, přebytečný krém vrátíme zpět do mísy a opět použijeme.
Vše dáme do lednice nejlépe přes noc, ale je možné prý už po dvou hodinách vyndavat. Já jsem radši počkala do rána :o))
Pak už jen vezmeme dortík a zespodu opatrně tlačíme těsto směrem nahoru, přendáme na tác a zdobíme dle fantazie :o)
Bála jsem se toho úplně zbytečně, šlo to krásně a dokonce jogurtový krém, který mi tekl, krásně ztuhnul!!
Krémy na plnění formiček:
Jovo krém-
200ml rostlinné šlehačky (koupíme ve zdravé výživě), 200g jahodové Holandie-jogurt ( může být jakákoliv příchuť, nebo jen bílá) , panák ledové vody, cukr moučkový dle chuti
Šlehačku s ledovou vodou vyšleháme do tuha(trvá to poměrně dlouho oproti klasické šlehačce) pak vešleháme celý jogut a přisladíme
Mandarinkový -18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu, 2 dl smetany ke šlehání (ušlehané),
1/2 želatinového ztužovače za studena, cukr podle chuti. .
Smetanový - 0,5 l dl smetany ke šlehání (ušlehané) 2 vanilkové cukry a želatinový ztužovač za studena podle potřeby
Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena.
Karamelový – 18 dkg zkaramelizovaného salka, 25 dkg zakysané smetany krémovité, 1/2 želatinového ztužovače za studena.
Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka, čokoláda, zdobení atd...
Myslím, že lze použít jakýkoliv krém co máte rádi. Když do něj vmícháte přesně podle návodu na obalu připravený želatinový ztužovač za studena, vždycky krásně ztuhne.
!!!!! Dobře si přečtěte na kolik ml je želatinový ztužovač za studena a odvažte si ho. Jinak hrozí, že dortíky neztuhnou a budete muset jíst všechno lžičkou. :o))
Zde je odkaz na výrobu formiček jak jsem slíbila http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991
Půlku těsta si obarvíme kakaem. Nalijeme plech na pečící papír (obě těsta!! na každou půlku jedno) a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 15 minut.
Hotové těsto necháme vychladnout.
Příprava 20 minut Pečení 12 – 15 minut Cca 65 ks 3,5 - 4 cm velkých v průměru
Potom si vykrájíme formičkami z těsta tvary, které necháme ve formičkách a na těsto pak dáme krém.
Do formičky dáváme krém lžičkou a dobře vtlačíme do formičky, aby nevznikaly žádné mezery. Nahoru pak dáme trochu víc krému a stěrkou ho krásně uhladíme, přebytečný krém vrátíme zpět do mísy a opět použijeme.
Vše dáme do lednice nejlépe přes noc, ale je možné prý už po dvou hodinách vyndavat. Já jsem radši počkala do rána :o))
Pak už jen vezmeme dortík a zespodu opatrně tlačíme těsto směrem nahoru, přendáme na tác a zdobíme dle fantazie :o)
Bála jsem se toho úplně zbytečně, šlo to krásně a dokonce jogurtový krém, který mi tekl, krásně ztuhnul!!
Krémy na plnění formiček:
Jovo krém-
200ml rostlinné šlehačky (koupíme ve zdravé výživě), 200g jahodové Holandie-jogurt ( může být jakákoliv příchuť, nebo jen bílá) , panák ledové vody, cukr moučkový dle chuti
Šlehačku s ledovou vodou vyšleháme do tuha(trvá to poměrně dlouho oproti klasické šlehačce) pak vešleháme celý jogut a přisladíme
Mandarinkový -18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu, 2 dl smetany ke šlehání (ušlehané),
1/2 želatinového ztužovače za studena, cukr podle chuti. .
Smetanový - 0,5 l dl smetany ke šlehání (ušlehané) 2 vanilkové cukry a želatinový ztužovač za studena podle potřeby
Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena.
Karamelový – 18 dkg zkaramelizovaného salka, 25 dkg zakysané smetany krémovité, 1/2 želatinového ztužovače za studena.
Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka, čokoláda, zdobení atd...
Myslím, že lze použít jakýkoliv krém co máte rádi. Když do něj vmícháte přesně podle návodu na obalu připravený želatinový ztužovač za studena, vždycky krásně ztuhne.
!!!!! Dobře si přečtěte na kolik ml je želatinový ztužovač za studena a odvažte si ho. Jinak hrozí, že dortíky neztuhnou a budete muset jíst všechno lžičkou. :o))
Zde je odkaz na výrobu formiček jak jsem slíbila http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991

Formičky z víček od šlehačky a sprejů proti hmyzu :o)) od paní Irenky

Výsledek paní Irenky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

nikavendy
(upraveno)
11. 5. 2013, 18:47
Prosím o radu tento jogurtový - Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena. dává se tam celý ten stužovač? je psané že to je na 600g a tohle dává je 32 dkg plus cukr?
nahlásit

yvoušek
(upraveno)
6. 7. 2013, 9:42
@nikavendy
Dobrý den, bohužel jsem si nevšimla dotazu, ale už jste si asi poradila, že? Musíte si ho odvážit podle množtví tekutiny


nahlásit
gabb
(upraveno)
14. 2. 2013, 12:19
Moc hezké


nahlásit
sesemka
(upraveno)
20. 6. 2012, 18:49
Krááásnééé
nahlásit
šlaušek
(upraveno)
26. 2. 2012, 18:06
mnam,určitě vyskouším.



nahlásit

yvoušek
(upraveno)
26. 2. 2012, 21:26
@šlaušek
Jsou výborné

nahlásit

Ledura
(upraveno)
25. 2. 2012, 17:12



nahlásit
ladaalb
(upraveno)
13. 2. 2012, 23:06
prosím, který to je ten ztužovač? děkují

nahlásit

yvoušek
(upraveno)
14. 2. 2012, 18:44
@ladaalb
Je to tenhle http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html
nahlásit

31423
(upraveno)
13. 2. 2012, 14:22
Mnam
já budu mít taky takovou hloupou otázku- ten želatinový ztužovat za studena se myslí tím ztužovač šlehačky, nebo je to něco jiného?
Budu mít svátek, tak jsem jich chtěla pár udělat
.Děkuji






nahlásit

nula
(upraveno)
18. 2. 2012, 17:41
@31423
je to jiné než ztužovač šlehačky já používám tento http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html
nahlásit

yvoušek
(upraveno)
14. 2. 2012, 18:43
@nula
Ano to je přesně ten, který je v těch co jsou na fotce


nahlásit
kacenicka
(upraveno)
13. 2. 2012, 7:59
Krásné,krásné,krásné!!!!!!
A mohu se prosím hloupě zeptat-ta trezírovaná "ťopička"-to je už jen klasicky ušlehaná šlehačka???Máte ji krásně plnou-pevnou,šleháte ji se smetanou fix a nebo jen samotnou????Děkuji moc.Katka.



nahlásit

yvoušek
(upraveno)
13. 2. 2012, 11:50
@kacenicka
Děkuji. Pokud mám klasickou šlehačku tak se smetafixem, pokud je rostlinná tak drží krásně sama

nahlásit

andol
(upraveno)
9. 2. 2012, 21:47
krásné škoda jíst
nahlásit

Tyna12
(upraveno)
9. 2. 2012, 17:27





nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
9. 2. 2012, 17:01
Super semifredy. Taky je dělám a originální recept, odkud jste čerpala určitě i vy, je zde: http://ekucharka.net/semifreda.
nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
23. 2. 2012, 21:01
@mnamnulka
Prečo mi píše "Stránka nenalezena"?

nahlásit

Michaela_
(upraveno)
27. 2. 2012, 22:55
@gabikaKa
musite vymazat na konci odkazu zu tecku...ta tam nema byt

nahlásit

yvoušek
(upraveno)
24. 2. 2012, 14:01
@gabikaKa
Mě to taky nefunguje
nahlásit

Michaela_
(upraveno)
27. 2. 2012, 22:56
@yvoušek
vymazte z odkazu tecku..pani ji tam napsala jako na koec vety, ale v odkazu byt nema, recept tam je

nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
23. 2. 2012, 21:10
@gabikaKa
To nevím. Když si ale zadáte na stránkách "semifréda", tak vám to tam stránku najde. Nebo zkopírujte odkaz do googlu. Ale tyhle jsou stejné a mohu jen doporučit - jsou opravdu super.

nahlásit

yvoušek
(upraveno)
9. 2. 2012, 22:57
@mnamnulka
Já jsem dostala recept od kamarádky a protože byly senzační musela jsem se s receptem podělit. K tomu jsem přidala několik mých oblíbených krémů které dávám do dortů. Rozhodně jsem nechtěla slíznout něčí smetanu jak se říká

nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
10. 2. 2012, 9:12
@yvoušek
To jsem tak vůbec nemyslela. Všichni od někoho opisujeme a ti zase opisují od dalších a ti zase od dalších
. Ono těch věcí, co se dají vymyslet, je málo. Můžeme jen přidávat igrediece podle chuti a improvizovat.
To ale nic nemění na faktu, že semifrédky jsou báječné.



nahlásit

HHaannuullee
(upraveno)
7. 2. 2012, 15:44








nahlásit

gonzar
(upraveno)
7. 2. 2012, 11:33
Krásná semifreda, ale jaká budou ta příští? To bude luxus.
Také bych chtěla vidět výrobu formiček.











nahlásit

yvoušek
(upraveno)
7. 2. 2012, 14:50
@gonzar
Odkaz na výrobu formiček
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991

nahlásit

gonzar
(upraveno)
8. 2. 2012, 12:09
@yvoušek
Ivo, moc děkuji za odkaz.




nahlásit
teryss
(upraveno)
7. 2. 2012, 11:32
Nádhera. A co postup, prosím


nahlásit

yvoušek
(upraveno)
7. 2. 2012, 14:50
@teryss
Odkaz na výrobu formiček
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991

nahlásit

kellystova
(upraveno)
7. 2. 2012, 11:06
Nádherné
těším se na postup





nahlásit

yvoušek
(upraveno)
7. 2. 2012, 14:50
@kellystova
Odkaz na výrobu formiček
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991

nahlásit

evicela
(upraveno)
7. 2. 2012, 9:31





nahlásit

lukatra
(upraveno)
7. 2. 2012, 8:46






nahlásit
simonka:-)
(upraveno)
6. 2. 2012, 23:18
První
vypadají teda senzačně
.Mohu se zeptat na přesnější popis,jak jste dělala formičky? Díky






nahlásit

yvoušek
(upraveno)
7. 2. 2012, 14:50
@simonka:-)
Odkaz na výrobu formiček
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991

nahlásit
simonka:-)
(upraveno)
7. 2. 2012, 16:55
@yvoušek
Perfektní
Díky




nahlásit

PaffčaP
(upraveno)
7. 2. 2012, 8:50
@simonka:-)
Mně taky přijdou luxusní

nahlásit

yvoušek
(upraveno)
6. 2. 2012, 23:23
@simonka:-)
Děkuji!! Pokusím se o foto postup a zítra ho sem přidám

nahlásit