Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Pečený králík na hořčici s rozmarýnem, kořenovou zeleninou a bramborami

0.0
Pečený králík na hořčici s rozmarýnem, kořenovou zeleninou a bramborami

Potřebné ingredience

celý králík, 200 g uzeného špeku,sůl, pepř a kmín k dochucení, mrkev+petržel+celer - nakrájené na kostičky, cibule nakrájená nahrubo, 10–12 malých brambor (nové ve slupce nebo i oškrábané) na silnější plátky, hrst lístků čerstvého rozmarýnu, asi 120 g čerstvého másla, tři lžíce hořčice (nejlépe jemné dijonské), asi 0,5l vody

Postup přípravy

Recept jsem našla na netu a je to tak výborné, že se musím podělit :) (biomenu.eu)

Naporcovaného králíka přrošpikujeme částí špeku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Všechnu zeleninu včetně brambor smícháme dohromady, přidáme rozmarýn, zbytek špeku, trochu soli a nasypeme do pekáče (nebo zapékací mísy). Do zeleniny rovnoměrně rozložíme porce králíka. Na maso dáme plátky másla. Vše zalijeme směsí z rozmíchané hořčice ve vodě. Přiklopené pečeme v troubě cca 2-3hod, průběžně podléváme. Ke konci pečení můžeme kvůli barvě nechat chvíli bez poklice. Je to výborné, lehké a zdravé! Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kater.Dankova 20. 6. 2015, 15:15
Už je to v troubě :)
Naatt 30. 9. 2012, 19:39
Díky za recept. Málo práce a hodně muziky! Pekla jsem bez rozmarýnu a špeku jelikož nebyl po ruce. Králika jsem co půl hodinky podlívala šťávou vypečenou a králik byl křehký, nevysušený a s přílohou famózní!
ZuzinaTrc 21. 10. 2012, 18:53
@Naatt Jsem ráda, že Vám chutnalo! :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie