(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Perníčky s marcipánem pro paní učitelky (měkké i bez uležení!!!!!!!!!!!)
Potřebné ingredience
40 dkg hl. mouky, 12 dkg m. cukru, 12 dkg medu, 6 dkg tuku (používám heru nebo máslo), 2 vejce, 1,5 lžičky sody nebo prdopeč, 2 lžičky perníkového koření
Postup přípravy
Rozpustím tuk a med, přidám ostatní suroviny a zadělám těsto. Schovám tak na půl hodiny do lednice, aby těsto trochu ztuhlo a potom už jen válím a vykrajuji perníčky. Peču na 175-180, vyndavám cca po 7 minutách (nesmí začít tmavnout, to už by bylo pozdě a byly by tvrdé. Sundám i z plechu, to je jistota, že mi je plech nevysuší). Potírám slaboučce bílkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Strepitula
(upraveno)
15. 10. 2012, 10:50
Petrana a Matýsek
(upraveno)
15. 10. 2012, 10:02
Děkuji za parádní recept. Jsou FAKT úúúúžasnýýý. A to jsem už pár receptů na "zaručené" perníky vyzkoušela . Dávám si jej do Oblíbených. Petra
MarusK
(upraveno)
9. 11. 2012, 16:24
@Petrana a Matýsek
Není zač, tak hurá do pečení, dnes jdu na ně také, beru to jako malou rozcvičku na vánoční pečení
Lprodej
(upraveno)
10. 10. 2012, 19:38
Jak jste na to "přilepila" ten marcipán? Jinak moooc pěkné perníčky
MarusK
(upraveno)
15. 10. 2012, 9:43
@Lprodej
lehce jsem upečený perníček potřela bílkem a marcipán drží
gonzar
(upraveno)
26. 9. 2012, 21:56
Moc se mi perníčky líbí.
Rozinka123
(upraveno)
6. 4. 2012, 12:46
Voní krásně a jsou měkkoučké!
AndreaK
(upraveno)
1. 4. 2012, 22:25
Zdravím paní Maruško, z trouby jsem zrovna vytáhla poslední plech, krásně voní a určitě budou i báječně chutnat. Zítra je s dcerou nazdobíme a šmigrustníci v pondělí můžou vesele chodit Krásné svátky jara Andrea