Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

PYRÉ Z TMAVÉHO MASA S POHANKOU ... od 9. měsíce dál :-)

0.0
PYRÉ Z TMAVÉHO MASA S POHANKOU ... od 9. měsíce dál :-)

Potřebné ingredience

kousek tmavého masa /bažant, jehněčí ... ale klidně i hovězí/, hrst pohanky, kousek brokolice, kousek cukety, 1 větší brambora, jablko, mrkev, kousek celeru, kousek porku POZOR - bezlepkový recept, vhodný i při ABKM

Postup přípravy

Další z mých oblíbených pyré - osvědčený postup i fígl s jablíčkem :-) Tentokrát jsem použila kousek masa z bažantích prsou. Chápu, že ne každá mamka by do toho šla... takže můžete použít i jakékoliv jiné maso. Vaříme maso nakrájené na kousky s pohankou /dávám celou neloupanou/, asi po 10 minutách přidám kořenovou zeleninu, pak brambor, ostatní zeleninu a nakonec i vykrájené oloupané jablko. Celkově vařím asi 25 minut a podle potřeby dolévám vodu. Nakonec vyvařím většinu vody a zjemním kousíčkem másla nebo margarínu. Vše mixuju ... Pokud nemáte momentálně třeba cuketu, tak určitě neva. Prostě ji vynecháte. Můžete naopak něco přidat, já jsem dělala třeba i s kouskem kapusty.

TIP: přiznám se, že nápad s bažantem byl spontánní a byl upečený normálně v pekáči pro zbytek rrodiny. Odloupla jsem kousek vnitřního prsíčka, tam kde v podstatě není solené, a přidala ho až ve fázi mixování do ostatních ingrediencí vařených jen jako zeleninový oběd ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie