Tortilly s postupem
Potřebné ingredience
Mleté maso, rajský protlak, zelenina podle chutě (cibule, hrášek, kukuřice, ledový salát, žampiony...), koření dle chuti (já dávám grilovací), trochu sójové omáčky popř. česnek Jednodušší varianta je tortily si koupit. Kdo chce raději domácí, tady je recept: 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku vody, 50 g Hery (sádla, másla - co kdo má), sůl.
Postup přípravy
Maso rozmixujeme a dáme opéct na pánvičku s malým množstvím oleje. Přidáme koření, zeleninu, protlak, sójovku, trochu vody a dusíme. Nakonec je-li potřeba zahustíme hladkou moukou a důkladně provaříme.
Masovou směs dáváme na tortilu a zabalíme jako palačinku nebo můžeme složit "psaníčko" - u nás osvědčenější - směs z tortily nevypadává.
Tortilu lze koupit nebo si jí udělat doma. U domácí tortil: zaděláme těsto (můžeme i v pekárně - stačí chvilka, aby se těsto "prohňácalo". Z těsta vyválíme tenké placky a na rozpálené pánvi smažíme. Já nedávám žádný olej, ale může se lžička oleje.
Umeleme maso.
Opečeme maso na pánvi.
Přidáme všechny ostatní suroviny. Omáčku si můžete udělat podle své chuti. Jestli nechcete mleté maso, nakrájejte si maso na kousky.
Dusíme a nakonec dle potřeby zahustíme.
Masovou směs dáme na tortilu a zabalíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé