(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Rychlá pizza z nekynutého těsta
Potřebné ingredience
125 g měkkého tvarohu, 6 lžíce mléka, 1 celé vejce, 5 lžic oleje, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sůl
Postup přípravy
V míse na zadělání těsta si připravíme tvaroh (půlka vaničky) a smícháme s vejcem, sůl, mléko a olej. Mouku si prosyjeme s prdopečem a přisypeme do tvarohu. Ze všech surovin zpracujeme těsto. Bude tužší, ale nebojte se. Můžete kdyžtak přidat ještě trochu mléka. Pořádně v míse propracujeme rukou.
Na pomoučený plech dáme těsto, posypeme moukou a válečkem ho rozválíme. Na těsto dle libosti a chuti dáme co máme rádi - kečup, zeleninu, salám, olivy, houby a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 C cca 15 - 20 minut.
TIP! Na pizzu používám domácí zavařené lečo (recept je také zde v Zavařeninách).
Pizza je tak hotová raz dva. Rovnou při zadělávání dělám dvojitou dávku na těsto, abych spotřebovala i druhou půlku měkkého tvarohu a vždy se po pizze jen zaprášííí. Určitě ji vyzkoušejte!!!
Na pomoučený plech dáme těsto, posypeme moukou a válečkem ho rozválíme. Na těsto dle libosti a chuti dáme co máme rádi - kečup, zeleninu, salám, olivy, houby a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 C cca 15 - 20 minut.
TIP! Na pizzu používám domácí zavařené lečo (recept je také zde v Zavařeninách).
Pizza je tak hotová raz dva. Rovnou při zadělávání dělám dvojitou dávku na těsto, abych spotřebovala i druhou půlku měkkého tvarohu a vždy se po pizze jen zaprášííí. Určitě ji vyzkoušejte!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé