Hovězí na česneku

Potřebné ingredience
1/2 až 3/4 kg hov. masa
1 velká cibule
1 hlavička česneku
špek, sádlo
hr.mouka (solamyl)
sůl, pepř, mletý zázvor
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme maso a maličko posypeme mletým zázvorem. Podusíme a zalijeme asi 1dcl vody. Dáme do trouby na 10min. dusit, poté prolisujeme 5 stroužků česneku. Dusíme v troubě a málo podléváme. Vyndáme maso, nakrájíme. Zahustíme solamylem nebo hr. moukou. Přecedíme na maso.
Podáváme s br. knedlíkem a špenátem.

nasolené, napepřené, prošpikované a načesnekované maso

Opečené maso na cibulce, trochu podlité. Dáme péct do trouby.

upečené vyndané maso, nakrájíme na plátky

dáme do hrnce, šťávu lehce zahustíme a přecedíme na maso

uvaříme si k tomu bramborový knedlík

my máme rádi tyhle, dělám je z mléka a přidávám do nich vajíčko

a ještě špenát........
ten dělám takhle: na máslo cibulku, necháme zesklovatět, přidáme špenát, dusíme, přidáme česnek, sůl a vajíčko, které necháme srazit a tím špenát zahustíme. Můžeme dát maličko smetany, ale nemusíme.

a takhle to vypadá na talíři, přeju dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























































































































