(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Květáková pečeně
Potřebné ingredience
1 menší květák,asi 30 dkg mletého vepřového masa,1 žemle,3 vejce,sůl,koření na mletá masa,10 dkg sýra
Postup přípravy
Květák povaříme v osolené vodě(ne úplně do měkka).když trochu prochladne rozdělíme si ho na růžičky,které klademe do zapékací misky,vymazané máslem a vysypané strouhankou.Mleté maso promícháme s namočenou houskou ,trochu osolíme ,přidáme trochu koření do mlet.mas,vmícháme 3 žloutky-zahustíme trochou strouhanky a nakonec přimícháme tuhý sníh ušlehaný ze 2 bílků.Tímto těstíčkem pokryjeme květák a navrchu posypeme strouhaným sýrem,v troubě zapečeme.Podávat můžeme s bramborem,chutná i s chlebem.( mě chutná i jen tak samotná).
a máme zapečíno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé