(recept
si oblíbilo 147 návštěvníků)
Božské řezy

Potřebné ingredience
3 vejce, 160g. krupicového cukru, 100 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 300g. hladké mouky, 1x kypřící prášek do pečiva, 20g. kakaa Náplň: 250g másla, 200g moučkového cukru, 500g měkkého tavrohu Dohotovení: 2ks. pomeranče, 500ml pomerančového džusu, 1 vanilkový cukr, 50g krupicového cukru, 1ks. vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy
Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Vmíchejte olej, vlažnou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vyloženým pečícím papírem a pečeme při 180 stup. asi 30 min. Pak necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem a tvarohem na krém. Potřeme jím povrch korpusu a dáme ztuhnout.
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Ty rozložíme na povrch ztuhlé náplně.
Z džusu, veškerého cukru a pudinkového prášku uvaříme dle návodu na sáčku polevu. Ještě teplou ji rozlijeme na moučník a dáme do chladu ztuhnout.
Krájíme řezy a podáváme ...
Dobrou chuť =o)))
Změklé máslo utřeme s cukrem a tvarohem na krém. Potřeme jím povrch korpusu a dáme ztuhnout.
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Ty rozložíme na povrch ztuhlé náplně.
Z džusu, veškerého cukru a pudinkového prášku uvaříme dle návodu na sáčku polevu. Ještě teplou ji rozlijeme na moučník a dáme do chladu ztuhnout.
Krájíme řezy a podáváme ...
Dobrou chuť =o)))

Takhle jsem dávala pomeranč, ale příště bych ho nakrájela na menší dílky, aby šlo nakrájet víc porciček. =o)

Rozlití teplé pudinkové polevy.

Nakrájení na porce.
Opravdu jsou velké - příště budu pomeranč překrajovat =o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
8. 3. 2020, 12:57


nahlásit

beruska005
(upraveno)
7. 3. 2020, 15:26




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
10. 8. 2015, 16:08

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
14. 3. 2017, 20:49
@laskonka333

nahlásit

anaba
(upraveno)
27. 4. 2015, 20:03
dávám broskve a je vynikající

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
9. 8. 2015, 21:17
@anaba
Aničko děkuji
. Broskve jsou také vynikající



nahlásit
čuza
(upraveno)
1. 3. 2012, 13:25
mooooc dobrééééééééé jediná veliká chyba je že taaaaak rychle mizííííííííííííííííí
nahlásit

Géňa10
(upraveno)
1. 3. 2012, 21:21
@čuza
Zuzko, tak to máte pravdu ...








nahlásit

kackasp
(upraveno)
27. 2. 2012, 13:10
DÍKY ZA VÝBORNÝ RECEPT, DOMA VŠEM MOC CHUTNALO



nahlásit

Géňa10
(upraveno)
28. 2. 2012, 10:04
@kackasp
Tak to jsem Káťo moc R*Á*D*A




nahlásit
kopretina123
(upraveno)
22. 2. 2012, 22:05
To peču už mnoho let, tenkrát to mělo název Voroněž.
nahlásit

Géňa10
(upraveno)
28. 2. 2012, 10:03
@kopretina123
No vidíte a já ho vůůůbec neznala
Přitom to je taková dobrota ...






nahlásit

krišon
(upraveno)
22. 2. 2012, 9:26
Vynikající moučník - u nás velmi oblíbený - doporučuji odlehčenou verzi krému - 2 tvarohy, cukr dle vaší chuti, 15 dkg másla a uvařený vychladlý puding - 1/2 l mléka a jeden a půl vanilkového prášku (+lžíce cukru). Vyšlehat cukr, tvarohy a máslo a pak zlehka vychladný puding...pro dospělé 2 lžíce rumu
nahlásit

Géňa10
(upraveno)
22. 2. 2012, 21:49
@krišon
Alčo, děkuji
a já vyzkouším Vaši verzi odlehčeného krému ...







nahlásit

kakousek
(upraveno)
19. 2. 2012, 20:26












nahlásit

Géňa10
(upraveno)
19. 2. 2012, 21:27
@kakousek
Míšo, tak to jsem strašně moc ráda






nahlásit

lucia m
(upraveno)
18. 2. 2012, 20:44
Výborná
ochutnal i syn, má vysoké horečky a dokonce chtěl přidat, že mu moc chutná, je osvěžující. Dělala jsem s pomerančem a fakt super
K odpolední
mňam
Děkuji, ukládám L.






nahlásit

Géňa10
(upraveno)
18. 2. 2012, 21:23
@lucia m
Lucko, tak to jsem móóóc ráda, že chutnal né jen Vám, ale i marodoj
- je opravdu osvěžující
Přeji
, ať je brzo zdráv a opět fit









nahlásit

minulka13
(upraveno)
15. 2. 2012, 15:01
Jé tuto buchtu dělava mamka, ale měla světlý piškot, tohle vypadá ještě líp, jen jsme později vypouštěli z krému to máslo a dělali např. tvaroh + hustý puding

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
16. 2. 2012, 9:37
@minulka13
Mirko a neděla maminka tříbarevnou buchtu?
Moje mamka ano s tím světlým piškotem - pamatuju si to jako holka





nahlásit

minulka13
(upraveno)
27. 2. 2012, 21:24
@Géňa10
ne byly to řezy Dech jim říkala, a byl světlý piškot, tvarohový krém popř. ovoce a želatina z džusu
nahlásit

Verča-Berda
(upraveno)
7. 2. 2012, 18:37
Marti ,dnes jsem pekla Vaše Božské řezy,jen jsem dala půlené broskve z plechovky,pomerančový džus a do tvarohu lupla ještě dva vanilkové cukříky ......vynikající,osvěžující,opravdová lahůdka
. A to já nechválím všechno
.Doma se na to ty moje kobylky vrhly ještě když to nebylo zatuhlé,postříkaly šlehačkou a ani nemohly chválit,jak měly plnou pusu
.Děkuji .........
Verča
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3943902 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3943900













nahlásit

Géňa10
(upraveno)
8. 2. 2012, 9:46
@Verča-Berda
Veru, tak to jsem strašně moc ráda
že chutná a jak se říká u nás - zaprášilo se po něm ...
Díky moc, moc, moc
a já zas vyzkouším z broskve. Každopádně v létě budou osvěžující ...
Pa, pá Martina*















nahlásit

Pami
(upraveno)
7. 2. 2012, 16:27
Lákavé

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
8. 2. 2012, 9:49
@Pami
Pavlo, co lákavé
, ale opravdu výborné
Vyzkoušejte. Doporučuji.










nahlásit

Pami
(upraveno)
9. 2. 2012, 19:05
@Géňa10
To věřím že to bude skvělé

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
19. 2. 2012, 21:26
@Pami
OPRAVDU







nahlásit

1beruška1
(upraveno)
7. 2. 2012, 16:18
buchta vypadá suprově,tak jsem nakoupila ingredince a jde se právě péct,tak snad se povede.Jen dám kompotované mandarinky místo pomeranče.
nahlásit

Géňa10
(upraveno)
8. 2. 2012, 9:53
@1beruška1
Evi, to víte, že se povede
Maminky co píší, tak hodně dávají mandarinky a broskve - mají je raději a doma stále po ruce
Držím pěstičky








nahlásit

1beruška1
(upraveno)
7. 2. 2012, 18:55
@1beruška1
buchta hotová,jen mi ten korpus nevyskočil jako vám,ale dávala jsem klasický plech do trouby s vyšším okrajem,ještě jsem mezi mandarinky přidala kiwi,vypadá krásně tak snad zítra bude i chutnat.Děkuji za inspiraci


nahlásit

Géňa10
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:00
@1beruška1
Evi, já dávám taky klasický plech s vyšším okrajem, ale spíš si myslím, že taky záleží na kakau.
Není kakao, jako kakao - příště ho zkuste dát méně, jestli ta buchta je hutná a uvidíte ...
V kombinaci s kiwi musí taky vypadat velice dobře - pošlete fotečku a vložím vám jí ke mně. Chutnat bude 100%











nahlásit

Hordová
(upraveno)
7. 2. 2012, 16:44
@1beruška1
také dělám s kompotovanými mandarinkami...mají to tak u nás nejraději

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:04
@Hordová
Káťo, vím - hodně mně to maminky píší + broskve a hlavně, že jsou doma po ruce stále ...
Taky vyzkouším.





nahlásit

Moni81
(upraveno)
7. 2. 2012, 12:55
Marti
právě dopečeno a výborné,ale též jsem použila broskve a broskvový džus
Díky za skvělý receptík
Monika




nahlásit

Géňa10
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:06
@Moni81
Mončo, tak to jsem velice ráda
a já zas vyzkouším broskve + mandarinky. Díky








nahlásit
misa.c
(upraveno)
4. 2. 2012, 12:57
Tak včera jsem řezy upekla. Místo dílků pomeranče jsem dala měsíčky kompotovaných broskví - a prima. Spodní korpus byl trochu "hutnější". Myslíte si, že by se dal odlehčit použitím polohrubé mouky?

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
5. 2. 2012, 21:24
@misa.c
Míšo, tak to mám radost
a já je zase příště vyzkouším z broskví
. Ono i záleží jaké máte kakao ... Polohrubou mouky vyzkoušejte - nemám vyzkoušeno. Nebo se optat nějaké cukrářky, jestli máte ve svém okruhu ...







nahlásit

zdenka54
(upraveno)
3. 2. 2012, 20:46
Marti,ráda bych udělala Vaše řezy
zarazil mě ale ten "pekáček",podle množství mouky bych myslela,že je to na klasický plech
ale to zase dva tvarohy je málo



nahlásit

Géňa10
(upraveno)
5. 2. 2012, 21:20
@zdenka54
Zdeni, já řezy pekla na klasickém pekáči do trouby a opravdu jak vidíte, tak 2ks tvarohu stačí.



nahlásit

Bakulča
(upraveno)
3. 2. 2012, 16:42



nahlásit

Géňa10
(upraveno)
3. 2. 2012, 19:54
@Bakulča
Tak to jsem ráda, že i vám chutná
Je opravdu výborná - u nás zmizela ihned
Jsem ráda, že jsi prubla i ty mandarinky
a chutnalo vám to. Hani, není zač a díky ti.









nahlásit

Bakulča
(upraveno)
2. 2. 2012, 19:06
A zase jsi se neozvala ať se stavím na ochutnávku...
. no nic,tak zítra skáknu pod Vás k větnamčíkovi na džusík a udělám je. V sobotu máme návštěvu,tak snad je ty naše piraňky nesní všechny,ale raději přikoupím pomeranče a tvaroh.


nahlásit

Géňa10
(upraveno)
2. 2. 2012, 21:43
@Bakulča
Hani omlouvám se, ale v momentě bylo po nich!!! Chtěla jsem ti napsat, že ti příště budu muset opravdu přinést na talířku, ale ty je už budeš zkoušet sama. Tak pak dej vědět, jak chutnalo






nahlásit

kachena
(upraveno)
2. 2. 2012, 17:27
Milá Martino , Vaše řezy jsou skutečně božské.....děkuji za vložení receptu, všem, které snad váhají, jestli se do nich mají pustit vzkazuji - ANO, stojí to za to

nahlásit

Géňa10
(upraveno)
2. 2. 2012, 21:40
@kachena
Káťo děkuji moc
a jsem ráda, že chutnají né jen nám, ale i ostatním, co je už vyzkoušeli







nahlásit