(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Malakoff

Potřebné ingredience
Na těsto: 2 vajíčka, 100g cukru moučka, 75ml oleje, 50ml horké vody, 125g hl. mouky, špetka kypřícího prášku Na náplň: 0,5l mléka, 2 balíčky vanilkového pudinku, 80g cukru, 1 balíček želatiny (10g), 150ml vody, 500ml smetany ke šlehání 33%, 2 menší balení piškotů Na šťávu: 150g cukru, 150ml vody, 5 lžic rumu
Postup přípravy
Uvaříme si pudinku s cukrem, přikryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a dáme vychladit.
Upečeme piškot: Oddělíme žlouty od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec opatrně vmícháme sníh. Upečeme v dortové formě o ø 25cm. Já peču v horkovzdušné na 160°C cca 30min. Necháme vychladit.
Dáme nabobtnat želatinu ve 150ml vody a na sporáku ji rozpustíme. (Nevaříme, var želatinu ničí).
Vychladlý pudink ušleháme na hladký krém, metličkou opatrně ručně zašleháme ušlehanou šlehačku (raději ne šlehačem, aby se krém nesrazil). Nakonec zašleháme želatinu (tu krátce zašlehám šlehačem aby nebyly v krému kousky, ale jen krátce).
Připravíme si šťávu: Svaříme cukr s vodou a do hotové šťávy přidáme rum.
Na vychladlý korpus dáme trochu krému, na něj piškoty, které jsme namočily ve šťávě, přikryjeme další vrstvou krému a ještě jednou zopakujeme. Končíme vrstvou krému.
Necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc a pak vyndáme z ráfku a dozdobíme. Okolo dáme cukrářské piškoty a vrch zdobíme šlehačkou, ovocem nebo dle vlastní fantazie.
Je vynikající a na přípravu i když to moc nevypadá není vůbec složitý :-))
Upečeme piškot: Oddělíme žlouty od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec opatrně vmícháme sníh. Upečeme v dortové formě o ø 25cm. Já peču v horkovzdušné na 160°C cca 30min. Necháme vychladit.
Dáme nabobtnat želatinu ve 150ml vody a na sporáku ji rozpustíme. (Nevaříme, var želatinu ničí).
Vychladlý pudink ušleháme na hladký krém, metličkou opatrně ručně zašleháme ušlehanou šlehačku (raději ne šlehačem, aby se krém nesrazil). Nakonec zašleháme želatinu (tu krátce zašlehám šlehačem aby nebyly v krému kousky, ale jen krátce).
Připravíme si šťávu: Svaříme cukr s vodou a do hotové šťávy přidáme rum.
Na vychladlý korpus dáme trochu krému, na něj piškoty, které jsme namočily ve šťávě, přikryjeme další vrstvou krému a ještě jednou zopakujeme. Končíme vrstvou krému.
Necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc a pak vyndáme z ráfku a dozdobíme. Okolo dáme cukrářské piškoty a vrch zdobíme šlehačkou, ovocem nebo dle vlastní fantazie.
Je vynikající a na přípravu i když to moc nevypadá není vůbec složitý :-))

Na řezu...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

darinka30
(upraveno)
31. 1. 2012, 17:58




nahlásit

HHaannuullee
(upraveno)
31. 1. 2012, 17:39




nahlásit

gabska
(upraveno)
31. 1. 2012, 13:31




nahlásit

Alinka2
(upraveno)
31. 1. 2012, 13:45
@gabska
je žravej, já mu u nás dávám čas tak dvě hoďky a bude pryč
(Ale nás je hodně, tady i plech koláče zmizí za večer
)



nahlásit

(Gabriška)
(upraveno)
31. 1. 2012, 10:47
Vypadá krásně
Taky bych si hned kousek ukrojila
To já mám připravenou pro
za vysvědčení vařečku
Žertuji
Užijte si příjemné odpoledne u
a












nahlásit

Alinka2
(upraveno)
31. 1. 2012, 10:52
@(Gabriška)
Děkujeme
. Vždyť je to jedno, jaké je vysvědčení, hlavně když jsou dětičky zdravé


nahlásit

(Gabriška)
(upraveno)
31. 1. 2012, 10:59
@Alinka2
Ali, to máte velikou pravdu
To je v životě to nejdůležitější



nahlásit
nynuna
(upraveno)
31. 1. 2012, 10:27
Nádherný, sliny se mi sbíhají


nahlásit

Alinka2
(upraveno)
31. 1. 2012, 10:33
@nynuna
Mám ho tu připravený pro děti až přijdou ze školy za vysvědčení a mám docela co dělat, abych ho nenakrojila


nahlásit