(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Švédský jablečný koláč
Potřebné ingredience
3 kelímky polohrobé mouky (200ml), 1 kelímek curku krupice, 1 Hera, 1/2 bal. prášku do pečiva, 1 vejce, 5 dkg ometých ořechů (libovolných), 60-70 dkg jablek, 1 skořicový cukr
Postup přípravy
Z mouky, cukru a Hery uděláme klasickou žmolenku. Přibližně jednu třetinu si odebereme na později, do zbylých dvou třetin přidáme jedno vejce a prášek do pečiva (dávat se nemusí, mě po něm pálí žáha a tak ho nedávám) a vypracujeme pevné těsto. Těsto vymačkáme na plech pokrytý peč. papírem a dáme zhruba na 10 min. do trouby předpéct na 200°C. Mezitím si nastrouhýme oloupaná jablka a smícháme je se skořicovým cukrem. Do zbylé žmolenky přidáme namleté ořechy a ještě je dobré přitat tak lžičku másla nebo Hery navíč a zapracujeme. Vznikne nám výborná ořechová žmolenka. Na předpečený koláč dáme jablka a pokryjeme ořechovou žmolenkou a dopečeme na 180°C dalších 30 min. Do jablek je samozřejmě možné přidat rozinky, či cokoliv máte rádi. Je to opravdu ňamka!!!
z této dávky se dá udělat i na velký plech
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
POMPOSO
(upraveno)
23. 5. 2012, 11:49
Výborný, rychlý ....co váce si přát ! Super.
marcy76
(upraveno)
7. 7. 2012, 19:24
@POMPOSO
Jo, jo, u nás je taky oblíbený!!!
Smillaraq
(upraveno)
2. 2. 2012, 13:23
Výborný a hlavně jednoduchý na přípravu
marcy76
(upraveno)
3. 2. 2012, 22:01
@Smillaraq
Přesně moje slova, nejdéle trvají jablka ...a pak už jen