(recept
si oblíbilo 291 návštěvníků)
Šlehačkové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 2 PL kakaa a dovážit polohrubou moukou do 70 g, 70 g cukru moučka. Náplň: 2 Rama cremefine ke šlehání, 30 g cukru krupice, 10 g kakaa, 1 vanilkový cukr. Dále: 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak snížíme na nejnižší otáčky a po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny 20 x 30 cm. Do jedné Ramy vmícháme kakao a cukr a ušleháme, natřeme na jeden korpus, uložený na tácu. Vyšleháme druhou Ramu s vanilkovým cukrem a natřeme na kakaovou šlehačku. Druhý díl korpusu polijeme čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé pokrájíme na 12 kostek. Po ztuhnutí čokolády poklademe kostky na šlehačku a moučník dokrojíme.
Poznámka 14.3.2017
Rama cremefine ke šlehání se už nevyrábí. Můžete použít rostlinnou šlehačku v prášku. Pokud použijete smetanu ke šlehání, je třeba ji den předem svařit s kakaem a cukrem, druhý den dobře vychlazenou vyšlehat.
Poznámka 14.3.2017
Rama cremefine ke šlehání se už nevyrábí. Můžete použít rostlinnou šlehačku v prášku. Pokud použijete smetanu ke šlehání, je třeba ji den předem svařit s kakaem a cukrem, druhý den dobře vychlazenou vyšlehat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
21. 10. 2017, 20:55
spero
(upraveno)
22. 10. 2017, 0:30
@Paluna
Vroni4
(upraveno)
14. 3. 2017, 10:02
Tak to vypadá jedle!!!
Nadys
(upraveno)
13. 3. 2017, 19:11
wau
lenule11111
(upraveno)
13. 3. 2017, 18:26
Moc hezký zákusek a taky kalorickí bomba.
jananovazak
(upraveno)
12. 3. 2017, 17:13
kolobezka 2
(upraveno)
17. 11. 2017, 17:21
Chci to určitě zkusit!! Tady všude v okolí se dělají zákusky jen s krémem a když jedu do města vždy si dám zákusek se šlehačkou.Chvilku musím počkat protože teď něco slaného! DOTAZ: JE TU 70 GRAMŮ MOUKY TO NENÍ ANI 10 DEKA ! JE TO SPRÁVNĚ??
jarka1477
(upraveno)
5. 1. 2016, 16:46
zkusím evidentně to vypadá skvěle
tulipanka
(upraveno)
4. 9. 2013, 17:19
nina
(upraveno)
3. 9. 2013, 22:19
Evík 11
(upraveno)
2. 7. 2013, 14:56
Ivanko, dělala jsem je na neděli a mohu prohlásit,že je to b a š t i č k a. Vysloužily si velkou pochvalu a samozřejmě, že přeposílám receptík. Jsi spolehlivá pani co peče velmi dobré moučníky. Zdraví Eva
spero
(upraveno)
2. 7. 2013, 22:13
@Evík 11
Evičko, děkuji Ti za takové hodnocení. Moc si toho vážím. A jsem ráda, že vám zákusek chutnal. Měj se krásně. Ivana
laskonka333
(upraveno)
5. 11. 2012, 19:57
bambus
(upraveno)
5. 11. 2012, 19:03
Ivči mám ted doma jen normálka šlehačku,né tu od Ramy.Myslíte,že můžu taky použít?
spero
(upraveno)
5. 11. 2012, 19:51
@bambus
Haničko, klidně můžete použít i normální živočišnou šlehačku, jen na tu pařížskou musíte uvařit šlehačku s kakaem a cukrem den dopředu a do bílé dát ztužovač šlehačky. To je výhoda rostlinné šlehačky, že se zamíchá kakao i cukr rovnou při šlehání a nepoužívá se ztužovač. Ona už má ty ztužovače všelijaké v sobě. Tak ať se podaří a hlavně ať vám to chutná. Ivana
Radule82
(upraveno)
26. 5. 2012, 13:11
TAk tohle je luxusní!!!!!!!! Dnes ráno jsem upekla a myslím, že do večera nezbyde vůbec nic Já jsem akorát ještě přidala doprostřed kolečka banánu, fakt mniamka!!!!! a
spero
(upraveno)
26. 5. 2012, 21:33
@Radule82
Mám radost, že vám zákusek chutnal.
Justynne
(upraveno)
20. 5. 2012, 15:03
Ivanko, dobrý den, včera jsem vyzkoušela Váš luxusní dezertík a byl neodolatelný, opravdu vynikající. Hned se snědl, nezůstal ani kousek. Všem doporučuji - nemá chybu!!!!! Moc děkuji za prima recept, určitě jsem nedělala naposled
spero
(upraveno)
20. 5. 2012, 21:18
@Justynne
Bohunko, tak to jste mě potěšila takovou krásnou zprávou. Děkuji.
kpetul
(upraveno)
24. 3. 2012, 19:47
LUXUSNÍ ŘEZY, měly úspěch, nechala jsem je den a půl uležet a všem mooooc chutnaly, děkuji za recept
Dendyna
(upraveno)
17. 3. 2012, 11:37
Tak už se chladí v lednici.Za chvíli budou ke kafíčku .Neodolala jsem a už ochutnala.Jsou výborné .Krémy jsem dělala ze šlehaček. Jen se obávám,že budou pouze na dnešní den . Příště udělám na dva plechy Takže moc děkuji za skvělý recept . Krásný víkend
spero
(upraveno)
18. 3. 2012, 20:04
@Dendyna
Radi, já děkuji za krásný komentář. Kostek je opravdu jen tak akorát jednou ke kafíčku. Aspoň se vám nezkazí a příště můžete vyrobit zase něco jiného.
vladkadasva
(upraveno)
4. 3. 2012, 20:12
Příjemný večer ti přeju, Ivi Tak včera jsem pekla pro změnu další z tvých dezertů a to tenhle! Je výborný!...Nebo spíš bych měla napsat, že byl výborný, protože je už zcela sežrán ...už teď se těším na další cukropečení Klidný, pěkný týden!
spero
(upraveno)
5. 3. 2012, 23:12
@vladkadasva
Vladěnko, moc Ti děkuji za milý komentář. Udělal mi velkou radost. I Tobě přeji krásný týden. U nás je prázdninový.
berulina81
(upraveno)
24. 2. 2012, 17:14
tak už mám hotovo ...lehké a ne příliš sladké dobrotka ,zítra se uvidí jak bude chutnat ostatním.Jen jsem udělala ještě jeden korpus té šlehačky na mě bylo moc
spero
(upraveno)
24. 2. 2012, 20:02
@berulina81
Moničko, díky za zprávu. Každý si to přizpůsobí na své chutě a tak to má být. Hlavně, aby chutnalo.
Betty72
(upraveno)
24. 2. 2012, 15:42
Ivanko moc děkuji za super inspiraci..kostičky moc chutnají, jen jsem spodní a horní část pod polevou natřela višňovou marmeládou Schwartau den dopředu, než jsem dala náplň a bylo to fakt něco...nepeču totiž z polohrubé mouky a bála jsem se, jestli plát nebude suchý..díky marmošce nebyl..chválím a ještě jednou děkuji...
spero
(upraveno)
24. 2. 2012, 20:00
@Betty72
Peti, s marmeládkou to určitě získá zase jinou chuť. Dobrý tip na obměnu. Díky za něj.
Betty72
(upraveno)
25. 2. 2012, 10:34
@spero
ano je to skvělé..ale hlavní zásluhy máte Vy.. ..receptík je prostě božský.. ..
kaktus
(upraveno)
24. 2. 2012, 15:34
Tak toto je opravdu luxusní zákuseček Už jsem taky vyzkoušela a je fakt mňamózní
spero
(upraveno)
24. 2. 2012, 19:58
@kaktus
Martičko, díky za komentář.