(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Klasika - řízky naruby
Potřebné ingredience
vepřová krkovice, strouhanka, vejce, anglická slanina, cibule, sůl, pepř, česnek.
Postup přípravy
Krkovice nakrájíme na plátky. Ty potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme. Do plátků vklepeme strouhanku, poté namáčíme do rozšlehaného vejce. Zprudka smažíme na oleji z obou stran.
Dáme do zapékací misky, přilijeme i zbytek oleje z pánve, posypeme nakrájenou anglickou slaninou, zasypeme nakrájenými kolečky cibule (pořadí můžeme i otočit - dáme prvně cibuli, poté plátky anglické). Zapékáme ještě cca 25 minut.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Dáme do zapékací misky, přilijeme i zbytek oleje z pánve, posypeme nakrájenou anglickou slaninou, zasypeme nakrájenými kolečky cibule (pořadí můžeme i otočit - dáme prvně cibuli, poté plátky anglické). Zapékáme ještě cca 25 minut.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé