(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
SVÍČKOVÁ PRO MRŇOUSKY od 6. měsíce dál :-)
Potřebné ingredience
kousek hovězího masa /pravá svíčková ap./, hrst jáhel, 1 brambora, kořenová zelenina /mrkev, kousek petržele, kousek celeru/, 1/2 jablka, 1/2 lžičky margarínu/másla, voda POZOR - bezlepkový recept, vhodný i při ABKM /místo másla Flora light /
Postup přípravy
Maso pokrájené na nudličky /aby se rychleji uvařilo/ vaříme v kastrůlku s vodou, přidáme jáhly /doba vaření jáhel je minimálně 25 minut, aby "nedrhly"/. Asi po 10 minutách přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a bramboru. Za dalších 10 minut vložíme oloupané a vykrájené jablko. Podle potřeby doléváme vodu. Zhruba po půl hodině by mělo být vše uvařeno, vyvaříme většinu vody a rozpustíme máslo. Vše rozmixujeme. Toto množství asi na 2-3 porce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lyšákyně
(upraveno)
8. 2. 2012, 13:27
Někde jsem četla, že celer se rozhodně nemá dávat do roka, je to silně alergizující zelenina
aj.da
(upraveno)
8. 2. 2012, 20:28
@Lyšákyně
To je pravda. Ale jedná se hlavně o celer syrový. Naši kluci jsou alergici na kde co, ale takto jim to neva. Samozřejmě ho lze vynechat a nahradit třeba pastyňákem, který by zlobit neměl...