(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Sváteční segedín- podle Gurmetu
Potřebné ingredience
150g uzené plece(krkovice),250g steheních kuřecích řízku,500g vepřové plece,3 lžíce sádla,2 větší cibule,100g anglické slaniny,3 lžičky červené papriky,špetku kmínu,2 bobkové listy,6 kuliček pepře,2 lžíce hl.mouky,1 masox,300g kysaného zelí,1 sladkou smetanu (měla jsem tatra smetanu na vaření),špetku cukru,sůl
Postup přípravy
Uzenou plec nakrájíme na menší kousky,plec a stehení řízky na větší.V kastrolu rozpálíme sádlo přidáme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu a směs necháme zrůžovět,pak přidáme maso uzené a vepřové,kuřecí až později.Maso zprudka opečeme na tuku,přimícháme červenou papriku a hrnec hned odstavíme-aby paprika nezhořkla-podlijeme vodou,přidáme masox.Kmín,bobkový list a pepř dáme do sítka ,přidáme k masu -a dusíme asi 20 minut.Pak vyndáme sáček s kořením,přidáme kuřecí maso,kysané zelí-které trochu pokrájíme a dusíme ještě asi 30 minut.Na závěr vmícháme smetanu v které jsme rozšlehali 2 lžíce hladké mouky-provaříme a dochutíme solí a špetkou cukru.Segedín je naprosto luxusní a po 2 dnech když se ještě rozleží-je naprosto skvělý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
alex25
(upraveno)
13. 12. 2013, 11:01