(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kokosové dortíčky s mandlovou náplní
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 200 g másla, citrónová kůra a šťáva, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru. Mandlová náplň: 250 ml kokosového mléka, 100 g krupicového cukru a 200 g strouhaných oloupaných mandlí, 150 g změklé bílé čokolády a mandlový likér podle chuti. Poleva: moučkový cukr, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce mandlového likéru, kousek bílku. Proužky mandlí a rozpuštěná tmavá čokoláda na ozdobu.
Postup přípravy
Na náplň vaříme kokosové mléko s krupicovým cukrem a mandlemi tak dlouho, až se od-paří většina
tekutiny a hmota zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme změklou bílou čokoládu a
mandlový likér. Uložíme do chladničky a necháme mírně ztuhnout.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladnu odpočinout.
Těsto pak rozválíme na sílu 3 mm a vykrájíme malá kolečka. Pečeme je při 170°C po dobu asi 7 minut na
plechu s pečícím papírem. Upečená zchladlá kolečka potřeme náplní a po dvou slepíme. Slepené dortíčky
přelijeme likérovou polevou a ozdobíme proužky mandlí. Po zaschnutí polevy ještě dortíčky přestříkáme
rozpuštěnou čokoládou.
tekutiny a hmota zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme změklou bílou čokoládu a
mandlový likér. Uložíme do chladničky a necháme mírně ztuhnout.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladnu odpočinout.
Těsto pak rozválíme na sílu 3 mm a vykrájíme malá kolečka. Pečeme je při 170°C po dobu asi 7 minut na
plechu s pečícím papírem. Upečená zchladlá kolečka potřeme náplní a po dvou slepíme. Slepené dortíčky
přelijeme likérovou polevou a ozdobíme proužky mandlí. Po zaschnutí polevy ještě dortíčky přestříkáme
rozpuštěnou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé