(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Dvoubarevné slepované hřebínky
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 180 g másla nebo Hery, 90 g moučkového cukru, špetka soli, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžička kakaa. Broskvový džem na slepení.
Postup přípravy
Z uvedených surovin bez
kakaa vypracujeme těsto, asi
pětinu oddělíme a
zapracujeme do ní kakao.
Obě těsta zabalíme a
necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta (každé zvlášť) rozválíme na sílu 2 mm a z tmavého nařežeme
proužky, které rozložíme (nejlépe rovnoběžně) na světlé těsto tak, aby mezery byly zhruba stejně široké,
jako nařezané proužky. Potom plát opatrně přejedeme válečkem, aby se obě těsta spojila. Z plátu
vykrájíme hřebínky a pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé
hřebínky po dvou slepíme broskvovým džemem.
Odkrojky těsta znovu zpracujeme a použijeme na jiné cukroví - tyto odkrojky byly použity na mramorové
rohlíčky s karamelovým krémem.
kakaa vypracujeme těsto, asi
pětinu oddělíme a
zapracujeme do ní kakao.
Obě těsta zabalíme a
necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta (každé zvlášť) rozválíme na sílu 2 mm a z tmavého nařežeme
proužky, které rozložíme (nejlépe rovnoběžně) na světlé těsto tak, aby mezery byly zhruba stejně široké,
jako nařezané proužky. Potom plát opatrně přejedeme válečkem, aby se obě těsta spojila. Z plátu
vykrájíme hřebínky a pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé
hřebínky po dvou slepíme broskvovým džemem.
Odkrojky těsta znovu zpracujeme a použijeme na jiné cukroví - tyto odkrojky byly použity na mramorové
rohlíčky s karamelovým krémem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé