Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zapečené kuřecí kousky

0.0
Zapečené kuřecí kousky

Potřebné ingredience

600g kuřecích steaků 2 cibule 4 rajčata 200 g žampionů 200 g tvrdého sýra 100 g anglické slaniny 100 g kuřecích jater 50 g másla mletý pepř sladká paprika sůl

Postup přípravy

Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na
větší kousky (asi 3 až 4 na jednu porci) a
osmahneme na másle nebo na oleji. Dáme stranou
a na stejném tuku rychle osmahneme kuřecí játra.
Zapékací misku vytřeme kouskem másla. Cibuli
oloupeme a nakrájíme na kolečka, anglickou
slaninu nakrájíme na širší proužky, rajčata a
žampiony nakrájíme na plátky. Tyto suroviny promícháme a vložíme do zapékací misky, lehce osolíme a necháme trochu zapéct v
troubě, až směs změkne. Potom přidáme kousky opečeného kuřecího masa a jater, okořeníme pepřem a sladkou paprikou, lehce
promícháme a povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě, až sýr vytvoří zlatavou kůrku.
Podáváme s bílý pečivem, ale třeba i bramborovou kaší nebo vařenou rýží.
Poznámky: V zimním období můžeme čerstvá rajčata nahradit konzervovanými. Použít pod maso můžeme i nálev z rajčatové konzervy.
Kuřecí maso můžeme také lehce posypat grilovacím kořením. Uvedené množství stačí na 5 až 6 porcí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie