(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rychlé a efektní BůČKOVÉ OKO
Potřebné ingredience
bůček bez kosti (důležitá je velikost - asi 20x15 cm, na výšku aspoň 3,5cm), 1ks kupované drůbeží sekané (půlkilový "salámek"), 1 klobása (tenká a dlouhá), česnek, sůl, paprika, drcený kmín, pepř, chilli?
Postup přípravy
Sekanou vysvlékneme z obalu a rozřízneme podélně napůl. Uprostřed obou částí vydlabeme otvor pro klobásu. Bůček opatrně rozřízneme špičatým nožem, tak aby vznikl uprostřed tunel. Posypeme vnitřek kořením. Mezi části sekané položíme klobásku a celé to vložíme do bůčku. Otvor v bůčku by měl být tak akorát, aby to šlo pohodlně vsunout. Vypadá to složitě, ale je to úplně jednoduché, za pět minut je to hotové. Teď dáme na chvilku povařit, nebo strčíme do trouby. Teplem se bůček smrští kolem sekané a bude to pěkně držet pohromadě. Po vychladnutí potřeme prolisovaným česnekem a pořádně okořeníme. Zabalíme do alobalu nebo do mikroténové fólie a dáme do ledničky - já dávám ještě do kyblíku od hořčice - lépe drží tvar. Necháme odležet aspoň tři dny. Krájíme ostrým nožem na tenké plátky. Na studené míse vypadá docela dobře, ne?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
melony
(upraveno)
18. 1. 2008, 9:05
Nějak ji tam taky nevidím
alimama
(upraveno)
18. 1. 2008, 9:57
@melony
A ani neuvidíte - ani s deseti svíčkami.. Už je to opraveno.
zdenan
(upraveno)
18. 1. 2008, 2:42
Co ta tlačenka?????????????????????
alimama
(upraveno)
18. 1. 2008, 9:55
@zdenan
Děkuji za upozornění - opravila jsem.