(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Květáková polévka s postupem
Potřebné ingredience
Květák, masox, popř. Magi. Na nočky: 1 vejce, kousek Hery, hrubá mouka
Postup přípravy
Měli v akci veliký květák za 9,90Kč - no nekupte to :o)) Tak jsem z jednoho udělala tři jednoduchá jídla - polévku, na oběd smažený květák s kaší a k večeři květákové placičky s bramborem. Miluji, když při jednom vaření je hotovo jídlo na celý den a ještě zbyde :o)
Květák pokrájíme na kousky a dáme do vody. Květák může být syrový i uvařený. Ke květáku přihodíme bujon a vaříme do měkka (když dáváte květák uvařený, tak je polévka hotová za chvilku). Mezitím si připravíme nočky - smícháte Heru s vejcem a moukou. Lžičkou nabíráme těstíčko a dáváme do polévky. Necháme provařit.
Květák pokrájíme na kousky a dáme do vody. Květák může být syrový i uvařený. Ke květáku přihodíme bujon a vaříme do měkka (když dáváte květák uvařený, tak je polévka hotová za chvilku). Mezitím si připravíme nočky - smícháte Heru s vejcem a moukou. Lžičkou nabíráme těstíčko a dáváme do polévky. Necháme provařit.
Dáme vařit pokrájený květák s bujonem.
Připravíme si nočky a dáváme do polévky.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé