(recept
si oblíbilo 1069 návštěvníků)
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

Potřebné ingredience
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
Postup přípravy
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
6. 7. 2020, 12:02
Takhle brambory dělávala moje maminka / mně je 73/ a dávala sádlo


nahlásit
Danda Moštěničák
(upraveno)
5. 7. 2020, 12:43
Dnes jsem narazila na tento recept a musím velmi pochválit. Nikdy jsem nedokázala odhadnout čas na vaření brambor v papiňáku. Jednou byly nedovařené příště zase moc rozvařené. tento recept je fajn, jsou to spíš dušené brambory na másle, příště asi přidám ještě petrželku a budou se podobat bramborám, které dusívala moje babička

nahlásit
zonoro
(upraveno)
4. 2. 2019, 11:03
nooo tak asi zkusíme, brambory máme doma dycky a je to naše nejoblíbenější příloha. S papiňákem trošku bojuji, ale včera jsem se s ním snad už skamarádila, takže tohle zvládnu taky
nahlásit
zonoro
(upraveno)
3. 3. 2019, 14:49
@zonoro
Tam máslo nedávám - protože ono sehnat dneska dobré a opravdové máslo je kunšt a s tím polským je to nechutné. Ale brambory doma zachutnaly, jen je dělám na oleji. Dělala jsem je snad od té doby 20krát a už vím, že cibulku musím jen mírně zbarvit, nečekat, až bude tmavší. Zapíská, ztlumím a protože mám hrnec menší, tak po 6 minutách prohodím a dám ještě na 3-4 minutky dodělat.
nahlásit

evicela
(upraveno)
3. 3. 2019, 18:59
@zonoro
proč kupujete polské máslo, vždyť Kunínské máslo aj naše je běžně k dostání, od Poláků je to levné nemusíte ho kupovat
nahlásit

Liščátko
(upraveno)
14. 2. 2017, 13:08
A na co nastavit papinak na zeleninu?
nahlásit
inaina
(upraveno)
14. 2. 2017, 10:57





nahlásit

popaja
(upraveno)
14. 2. 2017, 10:08
lahoda
nahlásit

Nadys
(upraveno)
27. 6. 2016, 21:50

nahlásit

dannella
(upraveno)
27. 6. 2016, 21:39

nahlásit
Jsouk
(upraveno)
2. 4. 2016, 22:37
Když zbydou brambory děláme také,ale místo cibule dát česnek jsou ještě lepší,na to pak volské oko a kompot/okurka/.

nahlásit
lenule11111
(upraveno)
2. 4. 2016, 22:31
Taky dělávám jako rychlovku na pánvi, říkáme tomu selské brambory, akorád ještě přidávám anglickou a je to rychlá bašta
ještě pak před podáváním posypu sýrem.

nahlásit

krišon
(upraveno)
2. 4. 2016, 15:59
Můj muž nemá rád brambory, ale z těchto měl boule za ušima ....jsou nej
nahlásit
srneckova
(upraveno)
28. 2. 2016, 15:53





nahlásit

zdenča50
(upraveno)
28. 2. 2016, 14:10
Děkuji za recept. Byla to pochoutka.


nahlásit
cell2
(upraveno)
21. 9. 2015, 21:09
Kdo má papiňák Tefal??? Jsme teď zmatená, zdali to mám nastavit jako na maso nebo zeleninu???
nahlásit
malmar
(upraveno)
19. 7. 2015, 15:40




nahlásit

janinka79
(upraveno)
19. 7. 2015, 16:54
@malmar
dobrý den,mohu vědět jak silné plátky děláte?děkuji
nahlásit

JanaSku
(upraveno)
31. 1. 2015, 12:41
Dnes jsem vyzkoušela - rodince moc chutnalo
, mě také, ale bylo to na mne dost mastné. Určitě vyzkoušíme i nějaké další varianty (s česnekem, anglickou...). Tlakový hrnec mám nerezový a s mytím nebyl vůbec žádný problém
Díky za rozšíření našeho jídelníčku



nahlásit
Misula29
(upraveno)
3. 7. 2014, 12:01
Skvělý a rychlý recept na chatu, šetříme plynovou bombu a je to oprvadu raz dva
Do brambor přidávám někdy místo cibule pro obměnu libeček ze zahrádky, je to zase něco trochu jiného a taky chutná. Fakt úžasný způsob přípravy brambor! Díky za něj!

nahlásit
aksuram1
(upraveno)
29. 6. 2014, 11:47
Jedním slovem- vynikající





nahlásit

mtmc
(upraveno)
12. 4. 2014, 12:43
moooc dobré
dnes jsem dělala k řízečkům,rychlé a mnamozní



nahlásit

NikaV
(upraveno)
1. 2. 2014, 20:20
Výborné! Dnes se srnčími medailonky neměly chybu!

nahlásit