Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Boloňské těstoviny od 10. měsíce

0.0
Boloňské těstoviny  od 10. měsíce

Potřebné ingredience

mleté hovězí maso oloupaná zralá rajčata mrkev (zhruba poloviční množství ve srovnání s rajčaty) kousek pórku voda olej/máslo 2 lžíce drobných polévkových těstovin 1 lžička strouhaného sýra špetka sušené bazalky a tymiánu

Postup přípravy

Mleté hovězí maso krátce osmahněte na troše oleje nebo másla, podlijte vodou, přidejte špetku sušené bazalky a tymiánu a nechte dusit. Mrkev oloupejte, omyjte, nastrouhejte na hrubším struhadle a přidejte ji k masu. Oloupaná rajčata a pórek nakrájejte na drobno a po chvíli je přidejte k masu a mrkvi. Dolijte vodu podle potřeby a vše uvařte do měkka. Mezitím uvařte do měkka těstoviny. Omáčku smíchejte s těstovinami a posypte strouhaným sýrem.

Tip:
Jak oloupat rajčata: V místě, kde byla stopka, nakrojte rajčata ostrým nožem do kříže a ponořte je alespoň na 20 sekund do vroucí vody. Po ochladnutí půjde slupka lehce sloupnout.
Pokud použijete čerstvé bylinky, přidejte je k pokrmu až na konci vaření.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie