(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Boloňské těstoviny od 10. měsíce
Potřebné ingredience
mleté hovězí maso oloupaná zralá rajčata mrkev (zhruba poloviční množství ve srovnání s rajčaty) kousek pórku voda olej/máslo 2 lžíce drobných polévkových těstovin 1 lžička strouhaného sýra špetka sušené bazalky a tymiánu
Postup přípravy
Mleté hovězí maso krátce osmahněte na troše oleje nebo másla, podlijte vodou, přidejte špetku sušené bazalky a tymiánu a nechte dusit. Mrkev oloupejte, omyjte, nastrouhejte na hrubším struhadle a přidejte ji k masu. Oloupaná rajčata a pórek nakrájejte na drobno a po chvíli je přidejte k masu a mrkvi. Dolijte vodu podle potřeby a vše uvařte do měkka. Mezitím uvařte do měkka těstoviny. Omáčku smíchejte s těstovinami a posypte strouhaným sýrem.
Tip:
Jak oloupat rajčata: V místě, kde byla stopka, nakrojte rajčata ostrým nožem do kříže a ponořte je alespoň na 20 sekund do vroucí vody. Po ochladnutí půjde slupka lehce sloupnout.
Pokud použijete čerstvé bylinky, přidejte je k pokrmu až na konci vaření.
Tip:
Jak oloupat rajčata: V místě, kde byla stopka, nakrojte rajčata ostrým nožem do kříže a ponořte je alespoň na 20 sekund do vroucí vody. Po ochladnutí půjde slupka lehce sloupnout.
Pokud použijete čerstvé bylinky, přidejte je k pokrmu až na konci vaření.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé