Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 87 návštěvníků)

Kynutý knedlík s postupem

0.0
Kynutý knedlík s postupem

Potřebné ingredience

250ml mléka, 1 vejce, 500g hrubé mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, instantní droždí nebo 1/2 kostičky čerstvého

Postup přípravy

Knedlík je jednoduchá a hlavně moc dobrý. Recept mám od tchýně, aby manželovi chutnal :o)) Ale musím připustit, že je nejlepší, který jsem jedla.
Zaděláme těsto (já dávám do pekárny). Do vykynulého těsta můžeme přidat kostičky suchých rohlíků, ale být nemusí.. Rozdělíme na dvě části a uděláme šišky. Hodíme buď do vroucí osolené vody nebo vaříme nad parou 20 minut. Po vytáhnutí propícháme a krájíme.

Těsto zaděláme v pekárně

Z těsta uválíme šišky. Já dnes dělala z poloviční dávky, proto mám šišku jen jednu.

Vařím nejraději nad parou.

Po 20 minutách jsou knedlíky hotové

Nakrájíme kráječem nebo nití. Tyto jsou bez housek. Na hlavním obrázku jsou s kostičkami z housky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mirisek21 19. 3. 2016, 11:20
(clamp)děkuji za receptík
jančawq 27. 1. 2016, 11:23
Také jsem dnes vařila tyto knedlíky- jsou super, akorát jsem musela přidat více tekutiny, protože těsto bylo děsně tuhý :-o, ale za to může mouka- každá je jiná. Knedlíky jsou parádní (Y) .
marsi-28 3. 1. 2015, 16:21
Také vařím tyto knedliky.Doposud se mi žádné nevedli,ale skusila jsem tento recept a už knedlíky nekupuji.Takže super. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Skyvarova 2. 1. 2015, 10:46
Teď jsem dovařila knedlíky k segeďáku a musím říct že perfektní |:o) |:o)mouku jsem použila 380g polohrubé a 120g hrubé...moje druhé domácí kynuté knedlíky a asi už jiné zkoušet nebudu (Y)
majklis 5. 3. 2014, 13:01
vyzkoušeno a super! (Y)
elenore 2. 11. 2013, 19:49
Dneska jsem dělala poprvé kynutý knedlík a poprvé v páře. Sice jsem zapomněla na rohlíky, ale veelmi se povedl! Dokonce jsem na pařáček nacpala 2 šišky, že to vypadalo, že se tam ani nevlezou, ale zvládly to :-D Jen příště asi budu muset trochu vymazat pařáček, nemohla jsem to pak odlepit :-)
Zrušený účet 8. 9. 2013, 11:57
Dobrý den, knedlík jsem včera zkoušela a mouku jsem namíchala podle Zuzany ....byl moc dobrý .....vaření na pařáku je taky dobrý nápad (clamp) (clamp) (clamp) určitě jsem nevařila naposledy :-) díky za recept (Y) (Y) (Y) Iveta
zuzkanovajda 11. 5. 2013, 9:34
Hezký den, knedlík jsem zkoušela podle Vašeho receptu hlavně proto, že jsem ho chtěla zkusit v páře. Měla jsem ho taky trochu tužší jako píše paní pode mnou, ale manželovi chutnal. Nicméně jsem dala na radu babičky a zkusila nakombinovat mouku a teď dělám z 380 g polohr. a 120 g hrubé a zbytek podle Vás v páře a teda pro nás to jsou zatím nejlepší knedlíky. Takže já děkuji za recept, myslela jsem si, že knedlíky nikdy dělat nebudu a zrovna teď mi kynou ke svíčkové (hello)
Thrate 12. 2. 2013, 12:32
Mám tento recept z jiných stránek, ale dělala jsem ho poprvé ve vodě. Bohužel byl strašně tuhý, i když chuťově velmi dobrý. Tentokrát jsem se pustila se do knedlíku podle vás. V pekárně zaděláno, na pařáčku uvařeno a je opět tuhý 8o| :-S. Nevím kde je chyba, knedlíky hned po vytažení pořádně propíchávám :´(. Ještě to nevzdávám, protože se stejně vždycky brzo sní, ale chci mít taky krásně nadýcháné knedlíky (jidlo).
fuca 10. 8. 2012, 20:36
(Y) (Y) určitě vyzkouším. Petra
Ledura 10. 8. 2012, 20:16
(Y) (Y) (Y)
cirkl 20. 2. 2012, 15:47
jak dlouho vaříte knedlíky v horké vodě?
mnamnulka 20. 2. 2012, 15:53
@cirkl Ve vodě se vaří 20- 25minut a v půlce se otáčí. Když hodně nakynou a jsou obří, nechávám je vařit o chvíli déle. Ve vodě už skoro nevařím - přešla jsem na páru. Knedlíky nejsou oslizlý a rodina to tak má raději. Je to jednoduché. Do hrnce dáte takovou mřížku - napařovač knedlíků a dáte vody tak, aby trošičku přesahovala napařovač. Pak vložíte knedlíky a přiklopíte pokličkou. Za 20 minut je hotovo - bez otáčení. Ať se podaří (hello)
PavelSebastián 20. 2. 2012, 14:45
DOBRÝ DEN CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT.ZAČLA JSEM TAKY DĚLAT KNEDLIK DOMA A VYSKOUŠELA JSEM DVA RECEPTY Z INTERNETU A BYLI DOBRE ALE TVRDE,NEBYLI VUBEC NADYCHANE TAK JAK Z OBCHODU.MUŽU SE TEDY ZEPTAT JESTLI TEN VAŠ KNEDLIK BUDE TAKY TUHEJ NEBO MĚKEJ A NADYCHANEJ.DĚKUJI ZA ODPOVĚD MAJEROVÁ SANDRA
mnamnulka 20. 2. 2012, 15:03
@PavelSebastián Já knedlík tvrdý nemám nikdy. Vždy je krásně nadýchaný - kam se hrabou kupované. Dokonce jsem od manžela za ně dostala nejvyšší vyznamenání - říkal. že jsou jak od maminky :-D Ale ono hodně záleží na vykynutí. Když jsem ještě neměla pekárnu a dělala v ruce, byla to bída. Jestli děláte v ruce, dejte raději celou kostku droždí, dobře propracujte a nechte kynout. Po 10minutách promíchejte a zase nechte dobře prokynout. Víc nevím, jak bych vám poradila *-) Budu vám moc držet palce. Pak dejte vědět, jak jste dopadla. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie