(recept
si oblíbilo 87 návštěvníků)
Kynutý knedlík s postupem
Potřebné ingredience
250ml mléka, 1 vejce, 500g hrubé mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, instantní droždí nebo 1/2 kostičky čerstvého
Postup přípravy
Knedlík je jednoduchá a hlavně moc dobrý. Recept mám od tchýně, aby manželovi chutnal :o)) Ale musím připustit, že je nejlepší, který jsem jedla.
Zaděláme těsto (já dávám do pekárny). Do vykynulého těsta můžeme přidat kostičky suchých rohlíků, ale být nemusí.. Rozdělíme na dvě části a uděláme šišky. Hodíme buď do vroucí osolené vody nebo vaříme nad parou 20 minut. Po vytáhnutí propícháme a krájíme.
Zaděláme těsto (já dávám do pekárny). Do vykynulého těsta můžeme přidat kostičky suchých rohlíků, ale být nemusí.. Rozdělíme na dvě části a uděláme šišky. Hodíme buď do vroucí osolené vody nebo vaříme nad parou 20 minut. Po vytáhnutí propícháme a krájíme.
Těsto zaděláme v pekárně
Z těsta uválíme šišky. Já dnes dělala z poloviční dávky, proto mám šišku jen jednu.
Vařím nejraději nad parou.
Po 20 minutách jsou knedlíky hotové
Nakrájíme kráječem nebo nití. Tyto jsou bez housek. Na hlavním obrázku jsou s kostičkami z housky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirisek21
(upraveno)
19. 3. 2016, 11:20
děkuji za receptík
jančawq
(upraveno)
27. 1. 2016, 11:23
Také jsem dnes vařila tyto knedlíky- jsou super, akorát jsem musela přidat více tekutiny, protože těsto bylo děsně tuhý , ale za to může mouka- každá je jiná. Knedlíky jsou parádní .
marsi-28
(upraveno)
3. 1. 2015, 16:21
Také vařím tyto knedliky.Doposud se mi žádné nevedli,ale skusila jsem tento recept a už knedlíky nekupuji.Takže super.
Skyvarova
(upraveno)
2. 1. 2015, 10:46
Teď jsem dovařila knedlíky k segeďáku a musím říct že perfektní mouku jsem použila 380g polohrubé a 120g hrubé...moje druhé domácí kynuté knedlíky a asi už jiné zkoušet nebudu
majklis
(upraveno)
5. 3. 2014, 13:01
vyzkoušeno a super!
elenore
(upraveno)
2. 11. 2013, 19:49
Dneska jsem dělala poprvé kynutý knedlík a poprvé v páře. Sice jsem zapomněla na rohlíky, ale veelmi se povedl! Dokonce jsem na pařáček nacpala 2 šišky, že to vypadalo, že se tam ani nevlezou, ale zvládly to Jen příště asi budu muset trochu vymazat pařáček, nemohla jsem to pak odlepit
Zrušený účet
(upraveno)
8. 9. 2013, 11:57
Dobrý den, knedlík jsem včera zkoušela a mouku jsem namíchala podle Zuzany ....byl moc dobrý .....vaření na pařáku je taky dobrý nápad určitě jsem nevařila naposledy díky za recept Iveta
zuzkanovajda
(upraveno)
11. 5. 2013, 9:34
Hezký den, knedlík jsem zkoušela podle Vašeho receptu hlavně proto, že jsem ho chtěla zkusit v páře. Měla jsem ho taky trochu tužší jako píše paní pode mnou, ale manželovi chutnal. Nicméně jsem dala na radu babičky a zkusila nakombinovat mouku a teď dělám z 380 g polohr. a 120 g hrubé a zbytek podle Vás v páře a teda pro nás to jsou zatím nejlepší knedlíky. Takže já děkuji za recept, myslela jsem si, že knedlíky nikdy dělat nebudu a zrovna teď mi kynou ke svíčkové
Thrate
(upraveno)
12. 2. 2013, 12:32
Mám tento recept z jiných stránek, ale dělala jsem ho poprvé ve vodě. Bohužel byl strašně tuhý, i když chuťově velmi dobrý. Tentokrát jsem se pustila se do knedlíku podle vás. V pekárně zaděláno, na pařáčku uvařeno a je opět tuhý . Nevím kde je chyba, knedlíky hned po vytažení pořádně propíchávám . Ještě to nevzdávám, protože se stejně vždycky brzo sní, ale chci mít taky krásně nadýcháné knedlíky .
fuca
(upraveno)
10. 8. 2012, 20:36
určitě vyzkouším. Petra
Ledura
(upraveno)
10. 8. 2012, 20:16
cirkl
(upraveno)
20. 2. 2012, 15:47
jak dlouho vaříte knedlíky v horké vodě?
mnamnulka
(upraveno)
20. 2. 2012, 15:53
@cirkl
Ve vodě se vaří 20- 25minut a v půlce se otáčí. Když hodně nakynou a jsou obří, nechávám je vařit o chvíli déle. Ve vodě už skoro nevařím - přešla jsem na páru. Knedlíky nejsou oslizlý a rodina to tak má raději. Je to jednoduché. Do hrnce dáte takovou mřížku - napařovač knedlíků a dáte vody tak, aby trošičku přesahovala napařovač. Pak vložíte knedlíky a přiklopíte pokličkou. Za 20 minut je hotovo - bez otáčení. Ať se podaří
PavelSebastián
(upraveno)
20. 2. 2012, 14:45
DOBRÝ DEN CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT.ZAČLA JSEM TAKY DĚLAT KNEDLIK DOMA A VYSKOUŠELA JSEM DVA RECEPTY Z INTERNETU A BYLI DOBRE ALE TVRDE,NEBYLI VUBEC NADYCHANE TAK JAK Z OBCHODU.MUŽU SE TEDY ZEPTAT JESTLI TEN VAŠ KNEDLIK BUDE TAKY TUHEJ NEBO MĚKEJ A NADYCHANEJ.DĚKUJI ZA ODPOVĚD MAJEROVÁ SANDRA
mnamnulka
(upraveno)
20. 2. 2012, 15:03
@PavelSebastián
Já knedlík tvrdý nemám nikdy. Vždy je krásně nadýchaný - kam se hrabou kupované. Dokonce jsem od manžela za ně dostala nejvyšší vyznamenání - říkal. že jsou jak od maminky Ale ono hodně záleží na vykynutí. Když jsem ještě neměla pekárnu a dělala v ruce, byla to bída. Jestli děláte v ruce, dejte raději celou kostku droždí, dobře propracujte a nechte kynout. Po 10minutách promíchejte a zase nechte dobře prokynout. Víc nevím, jak bych vám poradila Budu vám moc držet palce. Pak dejte vědět, jak jste dopadla.