(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Bylinkové brambory - (nejen) úžasná příloha

Potřebné ingredience
Brambory, cibule, máslo, kmín, "české" bylinky - majoránka, pažitka, petržel, rozmarýn... sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na menší kostky (jak máte rádi, dají se loupané i neloupané) a dáme do osolené vařící vody s kmínem. Uvaříme doměkka.
Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno a dáme na kousek másla (žádný olej ani ztužený tuk!) na pánev, necháme zrůžovět. Poté přidáme přecezené brambory a restujeme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme bylinky - jaké máte, je lepší se držet typicky českých. Osolíme, opepříme a ještě chvíli mícháme, dokud bylinky nezačnou výrazně vonět.
Můžete přidat i co zbude - spařenou brokolici, pórek, papriku...
Ideální příloha k pečeným a grilovaným masům, steakům, cuketě, lilku... ale i jako samotné - jsou hodně výrazné.
Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno a dáme na kousek másla (žádný olej ani ztužený tuk!) na pánev, necháme zrůžovět. Poté přidáme přecezené brambory a restujeme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme bylinky - jaké máte, je lepší se držet typicky českých. Osolíme, opepříme a ještě chvíli mícháme, dokud bylinky nezačnou výrazně vonět.
Můžete přidat i co zbude - spařenou brokolici, pórek, papriku...
Ideální příloha k pečeným a grilovaným masům, steakům, cuketě, lilku... ale i jako samotné - jsou hodně výrazné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé