(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Miništrůdlík s postupem
Potřebné ingredience
listové těsto. Na náplň: jablka, cukr, skořice
Postup přípravy
Je to štrůdl povýšený na vyšší level. Miluji štrůdl, ale kam se na na tyto miništrůdlíky hrabe. Jsou výborné a jablka z něj netečou jako u štrůdlu, který mi rád praská. Dokonce jsem s ním vyhrála krásné 4 místo v soutěži o nejlepší štrůdl na slavnosti jablek v Nebílovech.
Listové těsto vyválíme pokud možno na obdélník a vykrajujeme obdélníčky. U každého obdélníčku si jemně vyznačíme půlku. Do jedné půlky dáme náplň a do druhé půlky vykrájíme rádýlkem zářezy. Potřeme kraje rozšlehaným vejcem a přetáhneme "rozřezané" těsto přes náplň. Kraje přimáčkneme a dáme na plech. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáte troubě na 170°C asi 20 minut. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.
Listové těsto vyválíme pokud možno na obdélník a vykrajujeme obdélníčky. U každého obdélníčku si jemně vyznačíme půlku. Do jedné půlky dáme náplň a do druhé půlky vykrájíme rádýlkem zářezy. Potřeme kraje rozšlehaným vejcem a přetáhneme "rozřezané" těsto přes náplň. Kraje přimáčkneme a dáme na plech. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáte troubě na 170°C asi 20 minut. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.
Připravíme si jablkovou náplň.
Uděláme obdélníčky, naznačíme půlku. Do jedné půlky dáme náplň, druhou půlku nakrájíme. Strany pomažeme vejcem a slepíme k sobě. Pomažeme vejcema dáme péct.
Jednoduché a vynikající.
Dá se dělat i na slano - to zase milují chlapy. Dá se použít všechno - ochucené mleté maso, salámy, sýry s kečupem, jednou jsem použila zbytek omáčky na lasagne :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lunav
(upraveno)
18. 4. 2012, 9:47
Tak jsem se vámi inspirovala a miništrůdlíky jsou právě vytažené z trouby Dělala jsem půlku jablečných a půl salámovosýrových. Vypadají luxusně, a vůbec nevytekly . Než se večer vrátím z práce, určitě nezbyde ani jeden Super nápad, děkuji
mnamnulka
(upraveno)
18. 4. 2012, 21:57
@lunav
Není zač. Zbylo na vás něco?
Kikeel
(upraveno)
5. 3. 2012, 15:34
Jdou udělat i s nějakou jinou náplní než jablečnou? Děkuji za odpověd.
mnamnulka
(upraveno)
5. 3. 2012, 15:51
@Kikeel
Jasně.. v podstatě kteroukoliv máte rádi. Jen povidlovou jsem si ještě netroufla. Bojím se, že mi vytečou a "oblemtané" nebudou dobré. Zkoušela jsem tvarohovou, nutelovou (moji domácí - ta nevytéká), oříškovou, makovou, hrušková povidla... Ale zkoušela jsem i naslano - špenátovou, s mletým masem, s balóňskou omáčkou, s ochuceným orestovaným masem. Všechny náplně jsou vynikající! Ale jablkový u nás vede na plné čáře.
Kikeel
(upraveno)
6. 3. 2012, 17:34
@mnamnulka
Děkuji moc. Já se chystám ho vyzkoušet zítra, tak uvidím a dám vědět. Myslíte, že by byl super i s malinovou nebo broskvovou či meruňkovou náplní?
mnamnulka
(upraveno)
6. 3. 2012, 20:45
@Kikeel
Noooo - to je právě to, že se bojím to vyzkoušet. Tyhle povidlové nebo marmeládové náplně hrozně rády vytékají. Tak opravdu nevím Ale byla by to úžasná mňamina. Sobecky říkám - vyzkoušejte to a pak dejte vědět, jak to dopadlo. Jestli to nevyteče - okamžitě do toho jdu taky
lusy_yu
(upraveno)
1. 3. 2012, 20:06
Jen jsem dočetla, jdu to vyzkoušet...mňam
mnamnulka
(upraveno)
1. 3. 2012, 20:59
@lusy_yu
Štrůdl jím u nás jen já, ale tyto miništrůdlíky rodinka sežere (pardón - sní), že si skoro nestihnu vzít Jak jste dopadla?
sivka
(upraveno)
17. 1. 2012, 12:12
vypadají lákavě ..nemáte prosím osvědčený recept na listové těsto??
mnamnulka
(upraveno)
17. 1. 2012, 13:30
@sivka
Já mám nejosvědčenější recept - jít do krámu a koupit ho Když ale trváte na receptu, tak jeden mám (množství cca na 2 štrůdly): 400g hladké mouky, 1 Omega, 1 vejce, 12 lžic vlažné vody, 2 lžíce octa - Omegu nastrouháme a vše smícháme. Zabalíme do folie a necháme cca 1 hodinu odležet. Ale jak říkám já upřednostňuji kupované - je to méně pracnější, méně finančně náročné. Možná chuťově horší, ale komu to vadí??? - nikdo to stejně nepozná
želva17
(upraveno)
17. 1. 2012, 11:57
taky jsem to už pekla.Je to moc dobrý
mnamnulka
(upraveno)
1. 3. 2012, 21:49
@želva17
Jojo, výborné