(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
máslo cibule hl.mouka vývar z hov. masa koření: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl rajská šťáva, protlak citron cukr
Postup přípravy
na másle zpěním cibuli, přisypu mouku, usmažím jíšku, rozvařím ji vodou nebo vývarem z hovězího masa. Nasypu koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl), naliju rajčatovou šťávu (nejlepší je v plechovce), přidám rajč. protlak. Vymačkám citron. Dochutím cukrem a solí, no podle chuti. Nakrájím do jiného hrnce hov.maso a přecedím na něj hotovou omáčku.
Takhle vypadá rajčatová šťáva, kterou na omáčku nejraději používám
na máslo dáme cibulku, hl. mouku, uděláme jíšku a zalijeme šťávou a rajč. protlakem, pokud chceme zahustit hotovou jíškou, tak postup s moukou vynecháme
uavříme hov. maso
omáčka před přecezením
maso necháme vychladnout
maso nakrájíme na plátky
uvařené těstoviny jako příloha
omáčku přecedíme a dochutíme
dobrou chuť!
s kuličkama z mletého masa a tentokrát byla z čerstvých a konzervovaných rajčat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dražule
(upraveno)
21. 9. 2008, 11:12
já bych si tak dala rajskou , jenže u nás jí nikdo nejí a kvůli sobě ji vařit nebudu Jak to u Vás čtu...tak slintám
bubík4
(upraveno)
21. 9. 2008, 12:26
@Dražule
TAK SI JI UVAŘTE A DEJTE ZBYTEK DO MRAZÁKU NA HORŠÍ ČASY
Renča4
(upraveno)
24. 4. 2007, 12:36
Dělám ji podobně a nakonec ještě vmíchám smetanu
bubík4
(upraveno)
26. 4. 2007, 10:55
@Renča4
Renčo, tak se smetanou jsem ji ještě nejedla
Kara
(upraveno)
24. 4. 2007, 12:27
Dobrý den, Jani. Receptík je opravdu dobrý.Vařila jsem rajskou poprvé a všem moc chutnala.Mějte se krásně, Michala a Kája.
bubík4
(upraveno)
26. 4. 2007, 10:53
@Kara
Míšo, tak to jsem ráda, že všem chutnalo a že jste byla pochválená
kopretinka75
(upraveno)
17. 4. 2007, 11:53
Jani, dělám podobně, zrovna dnes! Je vynikající, když mám uvařeno přidám trošku mleté skořice. Opravdu super a hlavně máme ji moc rádi. , krásný sluníčkový den.... Vlaďka
bubík4
(upraveno)
17. 4. 2007, 12:00
@kopretinka75
Vlaďko, tak to mě těší, že Vám taky chutná!!!! S tou skořicí vyzkouším. Mějte se taky moc krásně
macinna
(upraveno)
29. 3. 2007, 13:44
Dnes jsem dělala Váš receptík a výýýýýýýýýýýýýýýýýbo!!!!!!!!!!!!!! Děkuju za tip
bubík4
(upraveno)
29. 3. 2007, 13:51
@macinna
Marcelko, tak to mě těší!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jsem ráda, že jste si pošmákli.
Radkar
(upraveno)
20. 2. 2007, 23:38
Já ještě nastrouhám muškátový oříšek
bubík4
(upraveno)
20. 2. 2007, 23:41
@Radkar
Tak to neznám........ten dávám třeba do porkové polívky, do květákové, do květákových placek.....do kuřecí krémové, sem mě to nenapadlo. Díky za tip.
Nikis.
(upraveno)
28. 10. 2006, 9:52
Já to dělám prakticky stejně, ale nedávám tymián, dávám hřebíček! Moje kolegyně z práce nedávala žádné koření, divila se, že tam ještě něco přidávám každý to dělá jinak. Jinak u nás rajskou taky musím ve velkém, protože to kluci milujou - nejoblíbenější jídlo
bubík4
(upraveno)
20. 2. 2007, 23:15
@Nikis.
Niki, já ji už dlouho nedělala, budu to muset napravit. Tchýně taky tymián nedává a vždy ji bylo divně po rajský......dala si jednou mojí a v pohodě. Prý ten tymián nějak zklidní žaludek či co.......nevím. A mně by tam mooooooc chyběl, miluju ho
Andrá1
(upraveno)
28. 7. 2006, 13:39
tak já ji dělám velmi prodbně..jen do cibulové jišky rozvařené s vývarem dám už jen kečup.....žádné koření nic....vše již obsahuje kečup...
bubík4
(upraveno)
20. 2. 2007, 23:14
@Andrá1
Určitě i Vaše je dobrá.
petrat
(upraveno)
28. 7. 2006, 12:23
nejdřív mně zarazilo, že jsou tu i ty zcela základní recepty, ale vidím, že i v jejich přípravě jsou odlišnosti Já dávám taky skořici a hlavně hřebíček, žádné další koření a taky je to dobrota. (koření, které dává Jana, dávám do čočky ). Tu perníkovou variantu se chystám dlouho dělat, ale nedá se snad už ani koupit perník na strouhání, můžu nechat ztvrdnout i ten dětský perník Blanko?
marči
(upraveno)
28. 10. 2006, 0:22
@petrat
perník na strouhání jsem minulý týden koupila v hypernově,...stál asi 7,-kč
Casablanka
(upraveno)
29. 7. 2006, 9:50
@petrat
Já myslím,že to může být jakýkoliv perník,hlavně když půjde nastrouhat.Já sestrouhám perníky ,co zbydou od vánoc nebo co děti nedojedí a ztvrdne.Občas ale taky v obchodě zahlédnu,že mají nastrouhaný perní nebo perník vcelku na strouhání.Zkuste to v nějakém pekařství nebo v cukrárně,snad tam uspějete.
bubík4
(upraveno)
28. 7. 2006, 14:10
@petrat
Jo to je fakt, to mě nenapadlo, jezdím tam často, tak jestli bys chtěla, taky ti ho můžu taky poslat.
bubík4
(upraveno)
28. 7. 2006, 12:38
@petrat
Ten perník jsem viděla prodávat v Hypernově stál pár korun. Taky jsem to nezkoušela.
petrat
(upraveno)
28. 7. 2006, 12:40
@bubík4
tam moc nejezdím, ale mrknu. díky za radu
jenůfka
(upraveno)
28. 7. 2006, 14:02
@petrat
Jestli ho fakt nemůžeš sehnat, napiš mně adresu, v rámci výpomoci mamek na MMB Ti ho bezúplatně pošlu
Casablanka
(upraveno)
28. 7. 2006, 11:59
Dělám rajskou podobně,jenom navíc dávám 2 lžíce nastrouhaného perníku a špetku skořice.Zkuste to taky.Dodá to omáčce mnohem lahodnější chuť,všem tak chutná,že ji musím vařit 3 litrový hrnec,aby ještě zbylo.
nasta77
(upraveno)
27. 10. 2006, 21:21
@Casablanka
Dobrý večer Blani, moc Vás prosím napsala by jste mi recept na Vaši rajskou omáčku? Četla jsem si Váš komentář a receptík od Vás mě móóóc zaujal . Abych byla upřímná tak jsem rajskou ještě nikdy nevařila . Vždycky když jsem na ni měla chuť tak jsem poprosila mamču ať ji uvaří. Strašně ráda peču a vařím, ale donedávna jsem se některým receptům vyhýbala (byla jsem stále v práci a na zkoušení nových receptů mi nějak nezbýval čas) teď co jsem na MD mám víc času. Mnohokrát Vám děkuji a přeji Vám krásný víkend Naďa