Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a kysaným zelím

0.0
Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a kysaným zelím

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky,300ml černého piva, 300ml vývaru,2 lžičky medu,cibule,pepř,sůl,3 str.česneku Na špalíčky:6 středně velkých brambor,1 cibule,100g anglické slaniny,3 vejce asi 3 lžíce hrubé mouky,olej Kysané zelí

Postup přípravy

Maso osolíme,vložíme do misky a zalijeme pivem -necháme marinovat asi 2 hodiny.Pak ho zprudka na oleji opečeme z obou stran- asi 10 min.,maso vyndáme ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli a čenek a orestujeme,přidáme maso,zalijeme pivem a vývarem,přidáme med a necháme dusit při vyšší teplotě do změknutí masa(zredukuje se nám a šťáva zhoustne).
Špalíčky děláme z vařených vystydlých brambor-ty prolisujeme nebo nastrouháme najemno a smícháme s vejci a moukou.Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a opečeme dozlatova-necháme vychladnout a vmícháme k bramborové směsi.Vypracujeme těsto-ze kterého tvarujeme šišky a smažíme je v rozpáleném oleji.Podáváme s dušeným kysaným zelím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 14. 1. 2016, 15:38
(Y)
Ledura 22. 2. 2012, 22:07
(Y) (Y) (Y)
chalupnicka 23. 2. 2012, 12:25
@Ledura Děkuji (L)
poppysek 6. 2. 2012, 8:58
(clamp) tak to tleskam :)
chalupnicka 10. 2. 2012, 10:34
@poppysek Moc děkuji (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie