(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Rozplývající se roláda bez mouky
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce moučkového cukru Na náplň: šlehačku,cukr moučka dle potřeby, ztužovač do šlehačky, ovoce:banán
Postup přípravy
Z bílků uděláme sníh. Vše ostatní ušleháme a opatrně přidáme sníh. Pečící papír vymažeme a vysypeme a upečeme v předehřáté troubě. ZA pár minut je hotová, tak nikam daleko neodcházejte. Roládu po upečení sloupnu z papíru (tam kam jí budeme sundavat, tak hodně podsypeme moučkovým cukrem!!!). Když vychladne hned naplním krémem,na který dáme banány.Většinou jsou to dva .Zatočím a dám zchladnout do lednice.
Je výborná, úplně se rozplývá na jazyku. Ale pozor - ráda se lepí, tak pořád podsypávat cukrem!
Je výborná, úplně se rozplývá na jazyku. Ale pozor - ráda se lepí, tak pořád podsypávat cukrem!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
26. 5. 2012, 16:20
pepana
(upraveno)
26. 4. 2012, 14:07
Moc děkuji za recept, měla jsem strach, že se mi bude roláda lámat, ale krásně se s ní pracovalo a dokonce se ani nelepila. Úžasná rychlovka díííky Petra
mnamnulka
(upraveno)
29. 4. 2012, 21:57
@pepana
Díky. A není zač
Šašárinka
(upraveno)
13. 1. 2012, 13:40
Můžu se zepat na kolik stupňů a jak přibližně dlouho? Šárka
mnamnulka
(upraveno)
13. 1. 2012, 21:20
@Šašárinka
Recept říká na 200°C, ale já to peču tak na 180°C cca 8 minut. Někdy je hotovo, někdy těsto ještě musím na pár minutek do trouby vrátit. Když je ale hodně upečené, tak je vysušené a rádo se láme
berunkacb
(upraveno)
20. 1. 2012, 13:44
@mnamnulka
roláda je výborná a za 15 minutek hotová