(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Smetanové kuře na kari - rychlovka
Potřebné ingredience
Kuřecí maso, cibuli, kousek másla, smetanu (12%), kari koření, cukr, sůl, pepř, (není nutné: ananas, chilli, čerstvý koriandr)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, kuřecí kousky na kostičky. Na másle osmahneme cibulku, až lehce zezlátne, přidáme osolené a opepřené kuřecí maso a smažíme dokud není hotové. Přisypeme kari koření (na 250g masa dávám 1 čajovou lžičku), rychle osmahneme.
POZOR aby se kari nepřipálilo, zhořklo by.
Zalijeme smetanou a necháme chviličku svařit, aby smetana mírně zhoustla. Možno přidat i natrhané lístky koriandru.
Pro obměnu možno přidat i ananas nakrájený na malé kostky - stačí ho přisypat do pánve chviličku před přidáním kari. Kdo má rád pálivé, může přidat chilli.
Podáváme s rýží, nebo můžeme zamíchat do těstovin.
POZOR aby se kari nepřipálilo, zhořklo by.
Zalijeme smetanou a necháme chviličku svařit, aby smetana mírně zhoustla. Možno přidat i natrhané lístky koriandru.
Pro obměnu možno přidat i ananas nakrájený na malé kostky - stačí ho přisypat do pánve chviličku před přidáním kari. Kdo má rád pálivé, může přidat chilli.
Podáváme s rýží, nebo můžeme zamíchat do těstovin.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé