Zobrazit přihlášovací formulář

Mořská panna

0.0
Mořská panna

Potřebné ingredience

Mramorový korpus: 8 vejce, 500hladké mouky, 440g moučka cukru, 330ml oleje, 200ml vroucí vody, 2 prášek do pečiva. Těsto převzato od Dáši (onasi) a tímto jí moc děkuji.\
\
Pařížský krém - šlehačka, ledové kaštany.

Postup přípravy

Ušleháme bílky s půlkou cukru. V druhé míse ušleháme zbytek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto jsem si rozdělila na polovinu. Jednu půlku jsem celou obarvila kakaem a nalila do bábovky. Z druhé půlky jsem udělala mramorování do kulaté formy. A to takto: třetinu těsta jsem obarvila kakaem. Do vymazané vysypané formy pak střídavě dáváme těsto po lžících. Vždy do středu dáme jednu barevnou lžíci těsta a dvě lžíce světle a opět do středu lžíci barevného těsta a 2 lžíce světlého... dokud těsto nespotřebujeme. Těsto dál nijak nemícháme, samo se bude rozlévat a bude vytvářet kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. \
\
Šlehačku s ledovými kaštany necháme za stálého míchání projít varem a dáme do lednice. Druhý den šlehačku ušleháme. Bábovku i dort jsem rozpůlila a tímto krémem pomazala. Dortový kulatý korpus jsem pomazala marmeládou a dala na něj banány. Na to jsem posadila bábovku. \
\
Do díry od bábovky jsem dala panenku (vysvléknutou a obalenou potravinářskou fólií) a punčovinou jí dodělala ploutev - ano vím, je k panence moc velká :o( Pak se celý dort promaže máslovým krémem a dá do lednice. Mezitím si připravíte marcipán (falešný, pravý, kupovaný - kdo jak chce) a vyválí velký kruh. Ve středu se vypíchne kolečko, kterým provlečeme panenku a pak uhladíme marcipán na dortu. Dozdobíme a hotovo...

A takto vypadal řez dortem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie