Minidortík růže
Potřebné ingredience
Mechové těsto: 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 100ml oleje, 100ml horké vody, půl prášku do pečiva, citronová kůra Náplň: šlehačka, ztužovač šlehačky, jahodový (nebo jiný) kompot, pudink vanilka Olé hrk hrk
Postup přípravy
Ušleháme bílky. Vedle ušleháme vše ostatní a nakonec dáme tuhý sníh z bílků. Upečeme na plechu do růžova. Vykrojíme vždy jedno velké a jedno malé kolečko.
Krém: Do uzavíratelné nádoby nalejete všechno - kompot, šlehačku, ztužovač i pudink bez vaření. Dobře zavřeme víčko, aby se obsah nevylil a třepeme krabičkou cca 1/2 minuty. Během třesení cítíte, jak krém tuhne.
Kolečka pomažeme krémem a dáme na sebe. Ze zbytku těsta uděláme punčovinu (rozmačkáme těsto, přidáme máslo popř. marmeládu dle potřeby) a dotvarujeme kolečka do kuželu. Potřeme krémem a dáme chladit.
Vyválíme marcipán a vykrajujeme kolečka. Na okrajích je lžičkou zlehka pomačkáme, aby se okraj zvlnil a pak přilepíme na kužel. Začínáme lepit od vrchu dolů dokola, aby se lístečky překrývaly, dokud není růžička hotová.
Krém: Do uzavíratelné nádoby nalejete všechno - kompot, šlehačku, ztužovač i pudink bez vaření. Dobře zavřeme víčko, aby se obsah nevylil a třepeme krabičkou cca 1/2 minuty. Během třesení cítíte, jak krém tuhne.
Kolečka pomažeme krémem a dáme na sebe. Ze zbytku těsta uděláme punčovinu (rozmačkáme těsto, přidáme máslo popř. marmeládu dle potřeby) a dotvarujeme kolečka do kuželu. Potřeme krémem a dáme chladit.
Vyválíme marcipán a vykrajujeme kolečka. Na okrajích je lžičkou zlehka pomačkáme, aby se okraj zvlnil a pak přilepíme na kužel. Začínáme lepit od vrchu dolů dokola, aby se lístečky překrývaly, dokud není růžička hotová.
zezhora
A ještě v řezu. Zrovna jsem vyfotila růžičku, kterou jsem dělala poslední s hodně punčoviny. Bohužel jiná růžička již nezbyla - tak jen pro představu...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
25. 1. 2018, 15:22
Krásný . Kam přijde ta šlehačka se stužovačem?
mnamnulka
(upraveno)
9. 3. 2018, 14:25
@hantonie
Návod na přípravu je na pudinku Créme Olé, ten je skvělý na přípravu hrk hrk krémů. Ve zkratce:do uzavíratelné nádoby nalejete všechno - kompot, šlehačku, ztužovač i pudink bez vaření. Dobře zavřeme víčko, aby se obsah nevylil a třepeme krabičkou cca 1/2 minuty. Během třesení cítíte, jak krém tuhne. Omlouvám se,že jsem recept nenapsala přesně. Napravím. Děkuji za upozornění.
bedla7
(upraveno)
25. 1. 2018, 9:56
Vypadá moc hezky