Kočička s postupem
Potřebné ingredience
Korpus z celých vajec: 5 celých vajec, 270g cukru, 320g polohrubé mouky, 150ml oleje, 150-200ml vlažné vody, prdopeč. Vanilkový krém s bílou čokoládou: 2 vanilkové pudinky, 200g cukr moučka, 2 vanilkové cukry, 500ml mléka, 100-200g bílé čokolády, 2 másla. Krém na zdobení chlupů - 500ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 350g másla.
Postup přípravy
Krém uděláme tak, že uvaříme pudink. Ještě v teplém rozpoustíme čokoládu. Pak zakryjeme folií a dáme zchladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po malých částech přidáme pudink. Pro změnu chutě můžeme bílou čokoládu nahradit kofilou, kaštany nebo tmavou čokoládou. Krém se dá dát i pod potahovku.
Těsto rozřízneme a uděláme 3 větší oválky a 2 menší kolečka. Pak skládáme a promazáváme. Ze zbytku těsta, másla, marmelády a rumu uděláme punčovinu a dotvarujeme kočku. Pak potřeme krémem a dáme do lednice.
Připravíme si krém na zdobení chlupů. Uvaříme pudink a po zchladnutí zamixujeme máslo popř. dle chuti cukr moučku. Velmi důležité je pořádné vyšlehání bez kousků - jinak se bude ucpávat zdobící trubička. Zdobíme zdobičkou na chlupy a trávu. Začínáme zdobit od podložky směrem nahoru. Dozdobíme marcipánovým obličejem.
Upečené těsto. VYřežeme 3 oválky a 2 menší kolečka. Zbytek těsta necháme na punčovinu.
Sestavujeme kočičku. Oválky potřeme krémem. Kolečka na hlavu také potřeme a připevníme k tělu špejlemi.
Dozdobeno punčovinou a potřeno krémem.
ZAčínáme zdobit. Obrňte se trpělivostí. Hlavně vyšlehejte krém dohladka, jinak se budete vztekat jako já :o(
NA hlavičku dáme oči, nos a pusinku.
A nakonec už jen popřát dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé