(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Domácí Harlekýn
![Domácí Harlekýn](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/120112/17/j121720.jpg)
Potřebné ingredience
Korpus do formy průměr 23cm: -6 středně velkých vajec -2 lžíce horké vody -6 vrchovatých lžic moučkového cukru -2 lžíce oleje -3 zarovnané lžíce kakaa -2 lžičky prášku do pečiva -6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
Postup přípravy
Žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny ( asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami.Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem ( já vymazávám a vysypávám) a dáme péci do předehřáté trouby asi kolem 30 mnut.
Hotový korpus necháme vychladnou.
DEN PŘEDEM SI UVAŘÍME PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKU:
-jeden kelímek smetany ke šlehání (31%)
-10dkg mléčné čokolády
Za stálého míchání svaříme dokud se čokoláda narozpustí,až šlehačka vychladne dáme jí do lednice.
URČITĚ NEDÁVÁME ZTUŽOVAČ!!!!!!!!!!
BÍLÁ ŠLEHAČKA
-2x smetany ke šlehání (31%)
-2 ztužovače šlehačky
-cukr krystal podle chuti ( dávám dvě lžíce)
Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač.Podle chuti během šlehání osladíme.
Korpus na harlekýn se prý nemá půlit,ale já ho rozpůlila a namazala šlehačkou i ve vnitř.Není aspon tak suchý.Vršek když je nafouklý seříznu do roviny.Ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou,posypeme čokoládou.Já polívám řidkou čokoládou polevou.Dáme do lednice.
Hotový korpus necháme vychladnou.
DEN PŘEDEM SI UVAŘÍME PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKU:
-jeden kelímek smetany ke šlehání (31%)
-10dkg mléčné čokolády
Za stálého míchání svaříme dokud se čokoláda narozpustí,až šlehačka vychladne dáme jí do lednice.
URČITĚ NEDÁVÁME ZTUŽOVAČ!!!!!!!!!!
BÍLÁ ŠLEHAČKA
-2x smetany ke šlehání (31%)
-2 ztužovače šlehačky
-cukr krystal podle chuti ( dávám dvě lžíce)
Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač.Podle chuti během šlehání osladíme.
Korpus na harlekýn se prý nemá půlit,ale já ho rozpůlila a namazala šlehačkou i ve vnitř.Není aspon tak suchý.Vršek když je nafouklý seříznu do roviny.Ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou,posypeme čokoládou.Já polívám řidkou čokoládou polevou.Dáme do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110714/21/b378735-1310671866.jpg)
dandaaanda
(upraveno)
31. 3. 2012, 8:19
dobrý den .chci se zeptat ta pařížská šlehačka ztuhne nebo se musí druhý den vyšlehat ??? děkuji za odpověď jinak dort je luxusní
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110501/21/b230995-1304278643.jpg)
lu11
(upraveno)
24. 2. 2012, 13:02
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110123/23/b223180-1295821518.jpg)
malcik
(upraveno)
12. 2. 2012, 13:19
Výborný dort, dnes jsem pekla už po druhé.
a určitě se po něm dnes odpoledne jen zapráší
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)