(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Koblihy
Potřebné ingredience
20 g droždí 2 lžíce krupicového cukru 250−300 ml mléka 500 g hladké mouky 3 žloutky 100 g majolky 50 ml rumu 1 lžička soli citronová kůra z 1 citronu Náplň jahodová marmeláda olej na smažení
Postup přípravy
Připravíme si kvásek – droždí rozdrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, přidáme cukr, trochu mouky, zamícháme a přikryté necháme vyběhnout. Ke kvásku přidáme ostatní ingredience, zpracujeme hladké těsto a necháme přikryté 45−60 minut na teplém místě vykynout. Poté těsto na vále vyválíme na 1,5cm výšku, trochu podsypáváme moukou.
Z těsta vykrajujeme formičkou nebo skleničkou kolečka, plníme je marmeládou a přiklopíme druhým kolečkem, okraje dobře utěsníme a kobližku opět vykrojíme – má tak krásné čisté okraje. Takto necháme ještě 15−20 minut kynout, teprve potom smažíme ve vyšší vrstvě oleje (tak na 3 prsty), smažíme pozvolna, přiklopíme. Když jsou kobližky z jedné strany zlaté, obrátíme je a už nepřiklápíme.
Z těsta vykrajujeme formičkou nebo skleničkou kolečka, plníme je marmeládou a přiklopíme druhým kolečkem, okraje dobře utěsníme a kobližku opět vykrojíme – má tak krásné čisté okraje. Takto necháme ještě 15−20 minut kynout, teprve potom smažíme ve vyšší vrstvě oleje (tak na 3 prsty), smažíme pozvolna, přiklopíme. Když jsou kobližky z jedné strany zlaté, obrátíme je a už nepřiklápíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituneli
(upraveno)
18. 2. 2015, 9:36
Koblihy jsem včera pekla poprvé, takže nevypadají tak dokonale jak u Vás na fotce , ale dobré teda jsou Díky za receptík
alatom2701
(upraveno)
1. 2. 2014, 14:12
KOBLÍŽKY,MÁM HOTOVÉ JSOU VELICE DOBRÉ,UŽÁSNÉ .ALČA
lukatra
(upraveno)
5. 2. 2012, 9:42
Tak hlásím .že moje první koblížky jsou na světě a dokonce všem chutnají i mi To bude zase cholesterol volat SOS Díky za receptik
sanassa
(upraveno)
5. 2. 2012, 10:01
@lukatra
super Lucko...vidíte, nic na to není...
simonka:-)
(upraveno)
4. 2. 2012, 15:08
Tak dopékáme poslední kousky a zkoušíme již vychladlé, a musím říct, že jsou moc dobré, ale příště dáme do kvásku trochu více cukříku. .Děkujeme za recept
sanassa
(upraveno)
4. 2. 2012, 20:29
@simonka:-)
Není zač, jsem ráda, že chutnají...
lukatra
(upraveno)
12. 1. 2012, 19:30
Mnam domáci miluju Moje babička je taky dělávala Mi nikdy nejde udělat kvasek tak kupuji v obchodě
sanassa
(upraveno)
13. 1. 2012, 7:11
@lukatra
LUcko díky.. máte ode mě vzkaz....
Česťa kuba
(upraveno)
11. 1. 2012, 20:00
Marťo, ty vypadají luxusně už jsem je dlouho nedělala, tak o víkendu je asi prubnu
sanassa
(upraveno)
12. 1. 2012, 11:30
@Česťa kuba
Aničko, inspirovala jsi mě ty akorát recept je trochu jiný....
trala
(upraveno)
11. 1. 2012, 19:35
vypadají nádherně
sanassa
(upraveno)
11. 1. 2012, 19:36
@trala
Díky Marcelko, zkuste je, není na tom nic složitého...
jitkaad
(upraveno)
11. 1. 2012, 19:21
Vypadají opravdu luxusně
sanassa
(upraveno)
11. 1. 2012, 19:35
@jitkaad
Díky moc Jitko...