(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Svíčková z Halali
Potřebné ingredience
0,5 l Halali
2 lžíce polotučné hořčice
1 lžíčka tymiánu
0,7 mléka (vody)
hladká mouka na zahuštění
1 smetana ke šlehání
+ maso (vepřové, ale i kuřecí.....) + pekáč s poklicí
Postup přípravy
- promícháme horčici, tymián a zeleninu
- maso dáme do pekáče, oblejeme směsí, přikryjeme poklicí (maso už nemusíme solit, halali je slané dost)
- pečeme cca 1,5 hod, průběžně podléváme vodou
- vyndáme maso, nakrájíme na plátky a necháme dopéct
- zeleninu přelijeme do hrnce, namixujeme s vodou, dolijeme cca 0,7 mléka (stačí i voda), až se bude vařit, přidáme rozkvedlanou hladkou mouku v trošce vody a necháme provařit
- vypneme sporák a omáčku přelejeme smetanou
- maso dáme do pekáče, oblejeme směsí, přikryjeme poklicí (maso už nemusíme solit, halali je slané dost)
- pečeme cca 1,5 hod, průběžně podléváme vodou
- vyndáme maso, nakrájíme na plátky a necháme dopéct
- zeleninu přelijeme do hrnce, namixujeme s vodou, dolijeme cca 0,7 mléka (stačí i voda), až se bude vařit, přidáme rozkvedlanou hladkou mouku v trošce vody a necháme provařit
- vypneme sporák a omáčku přelejeme smetanou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

DeNdlinka
(upraveno)
20. 1. 2013, 12:19
Dnes jsem vyzkoušela vaši svíčkovou a moc všem chutnala
byla rychle hotová a příště jí udělám stejným způsobem




nahlásit

Kalejka
(upraveno)
25. 5. 2008, 8:46
dělám svíčkouvou také z halali ale bez hořčice a tymiánu určitě to někdy vyzkouším
díky za tip

nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
16. 1. 2008, 18:19
svičková hotová.a mužu říct lahoda.dekuji za recept































nahlásit

vosi
(upraveno)
17. 1. 2008, 9:40
@hvezdamodra
Děkuji, nám doma taky moc chutná, už jí děláme jedině takto

nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
16. 1. 2008, 13:56
ZÍTRA TO UDELÁM A NIKOMU RECEPT NEKRITUZIJI DOKU HO NEVYZKOUŠÍM.DEKUJI A ZÍTRA NAPIŠI



nahlásit

137
(upraveno)
15. 1. 2008, 16:18
Já dělam svíčkovou jedině na halali v troubě. Je to jednoduší a chuťově nesrovnatelný s klasickou svíčkovou.



nahlásit

Boban1
(upraveno)
15. 1. 2008, 17:14
@137
taky dělám svíčkovou v troubě, ale z halali mi nechutná, raději mám z čerstvé zeleniny



nahlásit

vosi
(upraveno)
17. 1. 2008, 9:42
@Boban1
OK, Halali je dost kořeněné, takže je jasné, že ne každému zachutná

nahlásit

Petulka78
(upraveno)
15. 1. 2008, 15:01
Děláme tak králíka a je to
i tohleto vypadá dobře




nahlásit
Biši
(upraveno)
15. 1. 2008, 14:27
Prosím a čo je to halali????????????
nahlásit

vosi
(upraveno)
15. 1. 2008, 17:02
@Biši
Už za mě odpověděla Katka, je to přesně tak. Všude tam, kde prodávají steril. zeleninu najdete i Halali. Je to přímo směs zeleniny pod svíčkovou. Hanka
nahlásit

Brambořice
(upraveno)
15. 1. 2008, 14:34
@Biši
nastrouhaná, sterilovaná, kořenová zelenina v nálevu, prodávají normálně v obchodě, někdy dělám taky takovouhle svíčkovou a je to dobré

nahlásit