(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Lhotecká bábovka
Potřebné ingredience
15 dkg másla 5 vajíček 29 dkg cukru krupice 1 šlehačka citrónová kůra (z dobře omytého citrónu) 1 vanilkový cukr 36 dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme v tuhý sníh.
Žloutky, citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr vyšleháme elektrickým šlehačem. Máslo necháme rozpustit (není nutné, ale je to rychlejší pokud ho zapomeneme včas vyndat) a lehce zchladnout. Potom přidáme ke žloutkům a opět vyšleháme. Přisypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Šlehačku lehce přihřejeme a přidáme a zase mícháme (osobně vše šlehám šlehačem, časová úspora se vždycky hodí:-)). Nakonec přidáme sníh z bílků a ten už jen vařečkou přimíchám lehce do těsta. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě. Kdo má rád, může si oddělit trošku těsta, přisypat kakao a nalít nakonec do formy. Pokud dávám kakao, přidám kapku mléka, aby směs nebyla tak tuhá. Potom je bábovka krásně dvoubarevná.
Tento recept mám jako pozůstatek jednovo vztahu:-). Nicméně podle mě je to jeden z nejlepších receptů na bávovku, které znám. Vždycky se povede, není vůbec suchá a všem zatím chutnala.
Pokud se rozhodnete vyzkoušet, držím palce!:-)
Edita
Žloutky, citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr vyšleháme elektrickým šlehačem. Máslo necháme rozpustit (není nutné, ale je to rychlejší pokud ho zapomeneme včas vyndat) a lehce zchladnout. Potom přidáme ke žloutkům a opět vyšleháme. Přisypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Šlehačku lehce přihřejeme a přidáme a zase mícháme (osobně vše šlehám šlehačem, časová úspora se vždycky hodí:-)). Nakonec přidáme sníh z bílků a ten už jen vařečkou přimíchám lehce do těsta. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě. Kdo má rád, může si oddělit trošku těsta, přisypat kakao a nalít nakonec do formy. Pokud dávám kakao, přidám kapku mléka, aby směs nebyla tak tuhá. Potom je bábovka krásně dvoubarevná.
Tento recept mám jako pozůstatek jednovo vztahu:-). Nicméně podle mě je to jeden z nejlepších receptů na bávovku, které znám. Vždycky se povede, není vůbec suchá a všem zatím chutnala.
Pokud se rozhodnete vyzkoušet, držím palce!:-)
Edita
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ronyna
(upraveno)
30. 1. 2013, 21:48
Děkuji za recept Vyzkoušela jsem, jelikož ty s olejem nám nechutnají a stálo to za to, nejsem žádná velká kuchařka a bábovka od vás se mi povedla skvěle a chutná báječně. Doporučuji
čarodka2
(upraveno)
12. 1. 2012, 7:43
prosím, asi jsem špatně pochopila, jak je to s těmi bílky? ušlehat sníh? Z vašeho popisu to není úplně jasné a recept se mi moc líbí. děkuji za doplnění. Ano, už jsem zjistila, že neumím pořádně číst, máte to uvedeno hned na začátku receptu. Omlouvám se a děkuji za odpověď.