(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Špenátové lasagne
Potřebné ingredience
těstovinové plátky na lasagne, kuřecí nebo krůtí maso, špenát (klasicky ochutíme - sůl, pepř, česnek, mléko nebo smetana), na bešamelovou omáčku: máslo, hladká mouka, 1/2 litru mléka, sůl, pepř a sýr cca 200 g eidam popř. jiný dle chuti
Postup přípravy
Na cibulce si opečeme okořeněné maso necháme opéct, přidáme špenát, česnek a trochu mléka nebo smetany. Zvlášť si připravíme bešamel - na másle uděláme jíšku a zalijeme mlékem - osolíme, opepříme. Na dno pekáčku si dáme plátky lasagní, na to směs masa se špenátem zalijeme bešamelem, posypeme trochou strouhaného sýra. Takto opakujeme dokud máme ingredience.. úplně navrch zalijeme zbytkem bešamelu a posypeme hustě sýrem. Necháme v troubě zapéct asi na 35 minut. Je to výborné!!
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé