(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Vepřová játra alá svíčková
Potřebné ingredience
3/4 kg jater 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou 2 kelímky smetany šlehání 1 cibule nové koření pepř kuličky bobkový list 2 větvičky tymiánu(nebo sušený tymián) kousek másla olej 3PL hladké mouky vývar nebo voda cukr sůl citrónová šťáva
Postup přípravy
Játra si odblaním, omyji, osuším papírovýma utěrkami.
V hrnci rozpálím olej s máslem(jen máslo by se rychle připalovalo,ale je zase jemnější než olej),
opeču játra ze všech stran a vytáhnu. Do výpeku dám zeleninu,koření a podusím cca 5 minut, vrátím játra, podliji vodou nebo vývarem a uvařím do měkka. Nakonec játra vytáhnu, zbytek rozmixuji, přecedím. Do misky si dám mouku, zaliji trochou studené vody a rozšlehám, přidám smetanu a vliji do vařícího základu,nechám povařit, podle chuti dosolím, dokyselím citrónovou šťávou a osladím. Vložím na plátky nakrájená játra a prohřeji.
Jako přílohu doporučuji knedlíky.
V hrnci rozpálím olej s máslem(jen máslo by se rychle připalovalo,ale je zase jemnější než olej),
opeču játra ze všech stran a vytáhnu. Do výpeku dám zeleninu,koření a podusím cca 5 minut, vrátím játra, podliji vodou nebo vývarem a uvařím do měkka. Nakonec játra vytáhnu, zbytek rozmixuji, přecedím. Do misky si dám mouku, zaliji trochou studené vody a rozšlehám, přidám smetanu a vliji do vařícího základu,nechám povařit, podle chuti dosolím, dokyselím citrónovou šťávou a osladím. Vložím na plátky nakrájená játra a prohřeji.
Jako přílohu doporučuji knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé