(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sýrové fondue
Potřebné ingredience
400 g ementálu 150 g sýru Gruyére 150 g sýru Appenzeller 2 dl suchého bílého vína 1/2 lžičky škrobu muškátový oříšek přílohy: bageta, hruška, hroznové víno, vařená brokolice, brambory...
Postup přípravy
Připravíme si veškeré přílohy, které chceme do sýru namáčet - osvědčila se hruška, hroznové víno, vařená brokolice, brambory a tradiční bílá bageta. Vše si nakrájejte na jednohubkové kousky
Všechen sýr nakrájíme na menší kostičky. V hrnci se silným dnem necháme na mírném ohni rozpustit s vínem. Dochutíme muškátovým oříškem.
Roztavenou hmotu přelijeme do fondue nádoby vytřené stroužkem česneku. Přílohy se vloží do speciálních mističek dohola nádoby se sýrem, která se ohřívá pomocí menšího plamene a pomocí vidliček se namáčí do sýrové hmoty. Během jídla nezapoměňte míchat nebo se vám sýr připeče na dno.
Je to celkem těžké jídlo, takže k pití doporučuji suché bílé víno nebo černý čaj.
Všechen sýr nakrájíme na menší kostičky. V hrnci se silným dnem necháme na mírném ohni rozpustit s vínem. Dochutíme muškátovým oříškem.
Roztavenou hmotu přelijeme do fondue nádoby vytřené stroužkem česneku. Přílohy se vloží do speciálních mističek dohola nádoby se sýrem, která se ohřívá pomocí menšího plamene a pomocí vidliček se namáčí do sýrové hmoty. Během jídla nezapoměňte míchat nebo se vám sýr připeče na dno.
Je to celkem těžké jídlo, takže k pití doporučuji suché bílé víno nebo černý čaj.
ingredience
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ba.ne
(upraveno)
7. 11. 2012, 12:18
Dobrý den,jen se chci zeptat,co dělám špatně,když se mi sýr sice rozpustil,ale nespojil s vínem???Celkem mě to mrzelo ,takovou jsme na to měli chuť .Díky za odpověď Barbora
nahlásit
hannah37
(upraveno)
29. 11. 2012, 11:23
@ba.ne
To mě vážně mrzí bohužel nevím, co děláte špatně. Jeslti jste použila správné sýry, tak by to mělo dopadnout jako nám dobře...
nahlásit