(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Jahodový hřbet
Potřebné ingredience
400 g mixovaných jahod (rozmražených), 250 g vaničkového tvarohu, 200 g zakysané smetany, asi 2 lžíce cukru moučka (nebo i více podle chuti), 1 želatina mletá Dr. Oetker (20 g), asi 150 ml vody. Dále: piškoty.
Postup přípravy
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a vlijeme asi polovinu jahod. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat ve vodě a zahřejeme do rozpuštění. Asi 1/3 želatiny vmícháme do jahod, nalijeme do formy a vložíme na chvilku do ledničky ztuhnout. Zbytek želatiny zamícháme do tvarohové náplně. (Pokud by vám náplň náhodou zhrudkovatěla, zahříváním ve vodní lázni za stálého míchání se krásně rozpustí v hladký krém.) Nalijeme ji do formy, poklademe piškoty a necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
ještě z druhé strany
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
12. 3. 2017, 17:15
jeremy
(upraveno)
3. 5. 2012, 23:12
Ledura
(upraveno)
4. 3. 2012, 19:41
spero
(upraveno)
5. 3. 2012, 23:13
@Ledura
blazken
(upraveno)
7. 2. 2012, 20:37
ten vypadá famozně a jestli tak i chutná.....hmmm mňam
spero
(upraveno)
7. 2. 2012, 20:49
@blazken
Mirečko, děkuji. Vyzkoušejte, jestli i vám bude chutnat.
kellystova
(upraveno)
6. 2. 2012, 18:34
Ivanko, zase jsi vymyslele perfektní recept Chci reagovat na komentář paní Veroniky. V časopise Pošli recept je tento recept http://www.poslirecept.cz/sladky-zivot/sladky-zivot/jahodovy-srnci-hrbet , každému je hned jasné, že je recept úplně jiný.Jen mě není jasné, proč to paní Veronika píše???
spero
(upraveno)
6. 2. 2012, 19:45
@kellystova
Vladěnko, moooooc Ti děkuji.
chucky 1111
(upraveno)
5. 2. 2012, 8:25
Tento recept je přesně takový v časopise pošli recept!! moc dobrý
spero
(upraveno)
6. 2. 2012, 18:16
@chucky 1111
Není!!!! Dokažte to.
saggita1
(upraveno)
1. 2. 2012, 13:45
Výbroný, snadný, krásný. Včera jsme dělali, děti ho vdechly a poručily si další, tak zkusíme borůvkový. Díky
spero
(upraveno)
1. 2. 2012, 17:06
@saggita1
Peti, tohle je fantastický komentář. .........děti ho vdechly ...........úžasné!!!
saggita1
(upraveno)
7. 2. 2012, 10:22
@spero
ale bylo to tak Jinak ten borůvkový jsme zkusili, slabota, vypadalo to moc pěkně, ale chuťově nevýrazné, jalové. Takže fakt JAHŮDKY. Zdravím zdravím, papapa
spero
(upraveno)
7. 2. 2012, 20:51
@saggita1
Možná to chtělo víc borůvek.
gonzar
(upraveno)
30. 1. 2012, 16:35
Ivuš, to je delikátní nádhera a vypadá to jednoduše. Někdy zkusím.
spero
(upraveno)
30. 1. 2012, 17:52
@gonzar
Alenko, díky
andol
(upraveno)
20. 1. 2012, 8:00
zkusím vypadá úžasně
spero
(upraveno)
20. 1. 2012, 16:55
@andol
Díky.
kellystova
(upraveno)
13. 1. 2012, 14:57
Určitě vyzkouším musí to být velká mňamka
spero
(upraveno)
13. 1. 2012, 18:44
@kellystova
trala
(upraveno)
11. 1. 2012, 19:33
Vypadá to parádně do srnčího hřbetu skvělý nápad
spero
(upraveno)
11. 1. 2012, 21:55
@trala
Marcelko, děkuji.
saleen
(upraveno)
11. 1. 2012, 11:45
Paráda
spero
(upraveno)
11. 1. 2012, 21:49
@saleen
Díky
estepanova
(upraveno)
11. 1. 2012, 10:06
Ivanko, mám dotaz. Píšete že tvaroh se smetanou, cukrem a polovinou jahod vlejete do srnčího hřbetu atd. Chápu to dobře, že tu druhou polovinu jahod dáme na dno hřbetu ještě předtím? Nějak jsem to nepochopila, já hlava dubová Díky, Eva
nula
(upraveno)
11. 1. 2012, 13:13
@estepanova
Já to pochopila tak ,že se nejdřív dá do hřbetu část jahod s částí želatiny, a po ztuhnutí se dá další směs jahod,želatiny a tvarohu atd ...
estepanova
(upraveno)
11. 1. 2012, 14:33
@nula
Aha, jo, pochopila. Stačilo trochu nakopnout a na druhý pokus už to šlo.
nula
(upraveno)
11. 1. 2012, 19:00
@estepanova
spero
(upraveno)
11. 1. 2012, 21:58
@nula
Dotaz perfektně zodpovězen, k tomu není co dodat. Jindřiško, děkuji.
Dada34
(upraveno)
9. 1. 2012, 17:05
novackova
(upraveno)
8. 1. 2012, 17:14
ONdráčci
(upraveno)
8. 1. 2012, 17:09
hrusticka84
(upraveno)
8. 1. 2012, 17:02
chalupnicka
(upraveno)
8. 1. 2012, 16:22
Vypadá to užásně a ještě lépe to bude chutnat.
spero
(upraveno)
9. 1. 2012, 23:14
@chalupnicka
Díky Alenko.