Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Švestkový chleba bezlepkový

0.0
Švestkový chleba bezlepkový

Potřebné ingredience

Rozpis do domácí pekárny:
- voda 350 ml, mouka JIZERKA bezlepková 400 - 450g, sůl 1 mini lžička, nakrájené sušené švestky 5 ks (lze nahradit 1 lžící cukru), sušené droždí 3/4 - 1 sáček (tj.7-10g), kmín celý 1/2 malé lžičky, lněné semínko 1/2 malé lžičky, slunečnicové semínko 1 lžička (ale není to nutné, pakliže chcete jen obyč chleba).

Postup přípravy

Recept na švestkový bezlepkový chleba:

Základní rozpis do domácí pekárny:

POZOR: Množství mouky se občas liší podle použitého druhu mouky (podle výrobce).
Pozná se to podle toho, když nasypete mouku do vody v pekárně a těsto se začne míchat,
tak z něj nesmí stříkat voda okolo, musí být aspoň trochu hladko-husté.
Po upečení bude vršek buď rovný = dávka byla správná.
Nebo propadlý dolů = mouky bylo málo, vody moc
nebo vršek prasklý = mouky bylo moc.)

Já už to odhaduji podle odměrek, nic nevážím, jenom vodu dávám přesně!!!!
a pak to od oka dosypávám moukou.

Bezlepkový chleba je lepší upéct z menší dávky, ale častěji. (každý třetí den čerstvý)
Když ho totiž necháte venku v chlebníku, tak vám po 2 dnech začne plesnivět,
a když ho dáte do lednice, tak ztvrdne na kost.)

Používám "Rychlý program" (trvá cca 2 hodiny), protože má jen 1 kynutí.
To na bezlepkový chleba stačí.

Přeji příjemné pořízení :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PETRA V 18. 8. 2010, 14:12
Zrovna se naněj chystám snad se povede z jizerky se my ještě žádný nepoved ze SCHAR MIX B ano,nevím jakto tak uvydím teprv začínám .Také není špatné si chlebík nakrájet a zamrazit :-$ (Y) po rozmrazení je jako čerstvý (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie