(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Švestkový chleba bezlepkový
Potřebné ingredience
Rozpis do domácí pekárny:
- voda 350 ml, mouka JIZERKA bezlepková 400 - 450g, sůl 1 mini lžička, nakrájené sušené švestky 5 ks (lze nahradit 1 lžící cukru), sušené droždí 3/4 - 1 sáček (tj.7-10g), kmín celý 1/2 malé lžičky, lněné semínko 1/2 malé lžičky, slunečnicové semínko 1 lžička (ale není to nutné, pakliže chcete jen obyč chleba).
Postup přípravy
Recept na švestkový bezlepkový chleba:
Základní rozpis do domácí pekárny:
POZOR: Množství mouky se občas liší podle použitého druhu mouky (podle výrobce).
Pozná se to podle toho, když nasypete mouku do vody v pekárně a těsto se začne míchat,
tak z něj nesmí stříkat voda okolo, musí být aspoň trochu hladko-husté.
Po upečení bude vršek buď rovný = dávka byla správná.
Nebo propadlý dolů = mouky bylo málo, vody moc
nebo vršek prasklý = mouky bylo moc.)
Já už to odhaduji podle odměrek, nic nevážím, jenom vodu dávám přesně!!!!
a pak to od oka dosypávám moukou.
Bezlepkový chleba je lepší upéct z menší dávky, ale častěji. (každý třetí den čerstvý)
Když ho totiž necháte venku v chlebníku, tak vám po 2 dnech začne plesnivět,
a když ho dáte do lednice, tak ztvrdne na kost.)
Používám "Rychlý program" (trvá cca 2 hodiny), protože má jen 1 kynutí.
To na bezlepkový chleba stačí.
Přeji příjemné pořízení :-)))
Základní rozpis do domácí pekárny:
POZOR: Množství mouky se občas liší podle použitého druhu mouky (podle výrobce).
Pozná se to podle toho, když nasypete mouku do vody v pekárně a těsto se začne míchat,
tak z něj nesmí stříkat voda okolo, musí být aspoň trochu hladko-husté.
Po upečení bude vršek buď rovný = dávka byla správná.
Nebo propadlý dolů = mouky bylo málo, vody moc
nebo vršek prasklý = mouky bylo moc.)
Já už to odhaduji podle odměrek, nic nevážím, jenom vodu dávám přesně!!!!
a pak to od oka dosypávám moukou.
Bezlepkový chleba je lepší upéct z menší dávky, ale častěji. (každý třetí den čerstvý)
Když ho totiž necháte venku v chlebníku, tak vám po 2 dnech začne plesnivět,
a když ho dáte do lednice, tak ztvrdne na kost.)
Používám "Rychlý program" (trvá cca 2 hodiny), protože má jen 1 kynutí.
To na bezlepkový chleba stačí.
Přeji příjemné pořízení :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PETRA V
(upraveno)
18. 8. 2010, 14:12
Zrovna se naněj chystám snad se povede z jizerky se my ještě žádný nepoved ze SCHAR MIX B ano,nevím jakto tak uvydím teprv začínám .Také není špatné si chlebík nakrájet a zamrazit po rozmrazení je jako čerstvý