(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Domácí italské těsto na pizzu
Potřebné ingredience
250 ml vlažné vody 1/2 sáčku instantního droždí 1 lžička cukru krystal 1/2 lžičky soli 1 lžička olivového oleje 400 až 500 g hladké mouky
Postup přípravy
Droždí smícháme s vlažnou vodou a cukrem. Po chvilce přidáme lžičku oliv. oleje, sůl a mouku. V původním receptu je uvedeno 1/2 kg mouky ale mě se nikdy nepovedlo zapracovat ji všechnu. Prostě ji dám tolik, aby těsto bylo vláčné a nelepilo se na stěnu mísy. Těsto dám pak vykynout na teplé místo. Potom těsto vyválím a povrch těsta potřu nejdříve rozetřenými stroužky česneku spolu s olivovým olejem. Já dávám 5 větších stroužků - jsme česnekoví :-) ale je to na každém. Pak potřu kečupem a přidám další ingredience
( nakrájenou šunku, povařenou kukuřici, nivu, mozzarelu, eidam, primátor a oregano). Poté upeču v troubě. Péct je možné na pečícím papíře a nebo na plechu vymazaném olivovým olejem.
Už jsem vyzkoušela hodně receptů na pizzu ale tenhle recept je bomba. Vyzkoušejte!!!
Fotku nemám, před necelou hodinou jsem ji dopekla a už není ani kousek :-)
DOBROU CHUŤ
( nakrájenou šunku, povařenou kukuřici, nivu, mozzarelu, eidam, primátor a oregano). Poté upeču v troubě. Péct je možné na pečícím papíře a nebo na plechu vymazaném olivovým olejem.
Už jsem vyzkoušela hodně receptů na pizzu ale tenhle recept je bomba. Vyzkoušejte!!!
Fotku nemám, před necelou hodinou jsem ji dopekla a už není ani kousek :-)
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé