Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Tvarohové knedlíčky s jablky podle mojí maminky

0.0
Tvarohové knedlíčky s jablky podle mojí maminky

Potřebné ingredience

1 kostka tvarohu, 6 dkg tuku (Hera), 40 dkg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, čtvrtky oloupaných jablíček (různé druhy ovoce dle chuti)

Postup přípravy

Tvaroh rozetřeme s tukem a s 1 vejcem. Přidáme mouku se solí a práškem do pečiva a zaděláme druhým vejcem. Těsto propracujeme a po kouskách ukrajujeme, rozválíme vždy kousek těsta na plát, nakrájíme z něj čtverečky, které plníme ovocem. Já mám nejraději ve verzi jablečné, takže jsem použila čtvrtky měsíčků jablíček. Při rozvalování podsýpáme těsto moukou, ale pracuje se s ním potom dobře, nelepí se.
Z této dávky jsem udělala cca 60 knedlíčků, záleží jak velké je děláte.
Nakonec už jenom polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť. Zkuste je, jsou mňam!

Já si je dám na platíčko zmrznout a poté je z platíčka ještě nasáčkuji do mrazáku. Nejsou pak slepené hroudy k sobě. Když je někdy fofr, je to oběd za 10 minutek. Při vyndání z mrazáku je nasypeme do vroucí vody a když vyplavou hurá na ně.

V těstě není žádný cukr, opravdu není potřeba, alespoň ne v případě jablek. Lze samozřejmě použít i jiné ovoce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 9. 6. 2019, 19:17
Jablko jsem nakrájela na 8 dílků, udělala větší šišky, z jedné dávky 26 kusů, bylo to moc dobré, rychlý oběd, z jedné dávky 6 porcí. S těstem se krásně pracuje. Nahoru jsme si dali máslo s cukrem a nakrájeli meruňky, vynikající. Doporučuji všem.
kiwiu (upraveno) 8. 2. 2012, 12:45
Moni, knedlíčky jsou vážně moc dobré, děkuji za recept i inspiraci .. Super je, že není třeba dávat cukr do těsta! S těstem se krásně pracuje, nelepí se. Nahoru jsme sypali opraženou strouhanku s cukrem a ořechy..paráda...DOPORUČUJI! Kristina
kouzelnice 10. 2. 2012, 14:20
@kiwiu Dobrý den Kristino, díky moc za pochvalu, potěší. Je to recept po mé mamince, moc mi toho po ní bohužel nezůstalo, byla znamenitá kuchařka. Mějte se krásně. Monča (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie