(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Krůtí maso s mrkví a pórkem
Potřebné ingredience
300g krůtích řízků,
3 velké mrkve,
1 pórek,
3 lžíce olivového oleje,
kostka zeleninového nebo drůbežího bujónu,
1,5dl vody,
sůl, pepř,
100 ml smetany z rostl.oleje,
citrónová šťáva
Postup přípravy
Krůtí řízky omyjeme, pokrájíme. Mrkev a pórek pokrájíme na proužky nebo kolečka. Na oleji osmahneme maso a zeleninou, posílíme, opepříme, zalijeme vodou, přidáme bujón a 5 min dusíme. Zalijeme smetanou, necháme vzkypět a zakápneme citrónovou šťávou. Můžeme zahustit světlou jíškou, ale nemusí se. :-) Podáváme na vařených těstovinách, nebo s rýží a bohatou zeleninovou oblohou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
judunaja
(upraveno)
2. 11. 2008, 13:10
Dnes jsem uvařila k obědu. Další výborná obměna jídelníčku. Dík za receptík Zuzana
Johanka1
(upraveno)
23. 7. 2008, 15:23
Měli jsme dnes s těstovinami a báječně jsme si pochutnali .