(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Špagety s omáčkou
Potřebné ingredience
1 balíček špaget, 2-3stroužky česneku, 1 cibule, kousek salámu (nejlépe šunkového či jiného měkkého,já tam dala aj špek), hovězí bujón, kečup, sůl, pepř
Postup přípravy
poznámka: Tento recept je možná známý, možná ne, ale mně je přeci jen čerstvých 18let a když mám vařit, tak mám zkoušet podle svých chutí.
Nejprve si dáme na pánev či do hrnce osmahnout cibulku, poté přidáme salám, kečup podle toho, kolik chcete mít omáčky, necháme provařit a mezitím si dáme vařit špagety. Do omáčky potom přidáme namačkaný česnek, do hrnku hodíme bujón a zalijeme do půlky vroucí vodou. Tuto "směs" vlijeme do omáčky, přidáme sůl i pepř (podle chuti). necháme provařit a hle, máme omáčku :-))
Nejprve si dáme na pánev či do hrnce osmahnout cibulku, poté přidáme salám, kečup podle toho, kolik chcete mít omáčky, necháme provařit a mezitím si dáme vařit špagety. Do omáčky potom přidáme namačkaný česnek, do hrnku hodíme bujón a zalijeme do půlky vroucí vodou. Tuto "směs" vlijeme do omáčky, přidáme sůl i pepř (podle chuti). necháme provařit a hle, máme omáčku :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danima3
(upraveno)
4. 1. 2012, 15:11
chi chi cha cha cho cho
Lindsay25
(upraveno)
4. 1. 2012, 14:28
Tohle vážně někdo jí ??
evicela
(upraveno)
4. 1. 2012, 13:23
ještě lepší Okounku, je chleba s chlebovou pomazánkou, mezi dva krajíce vložte jeden slabší krajíc bez kůrky, lze posolit a popepřit i namočit aby se to líp polykalo, dobrou chut.
taba
(upraveno)
4. 1. 2012, 14:57
@evicela
..nene, to je chlebová pochoutka!
kachena
(upraveno)
4. 1. 2012, 13:15
okoukaný okoune neokouněj
voňásek
(upraveno)
4. 1. 2012, 13:04
Vážně jste si udělala registraci proto, abyste sem vložila kečupovou omáčku?
kopretin.a
(upraveno)
4. 1. 2012, 13:03
smícháme slaný kečup se slaným masoxem, ještě přisolíme a připepříme, přidáme buřt.... vítej Okoune
ledovabroskev
(upraveno)
4. 1. 2012, 12:53
Ali, gratuluji Vám k prvník kuchařským úspěchům pokud Vám můžu poradit, zkuste někdy vynechat cibuli a dát jen česnek pokrájený na plátky nebo na drobné kostičky, lehce osmahnout, na to dát ten salám nebo kabnos a vmíchejte tam rajský protlak, ne kečup, trochu rozředit vodou, špetka soli, špetka cukru, a bujon tam můžete rozpustit taky, ale ten osmahnutý česnek dá tomu dá zajímavou chuť.
Nikis.
(upraveno)
4. 1. 2012, 15:16
@ledovabroskev
Souhlasím! Tuhle omáčku miluju (a´ť si okoun políbí ), ale osmahnu cibulku, na to dám osmahnout česnek - je to opravdu lepší - a místo kečupu dávám protlak, může být i rajčatová šťáva. A salám dávám točeňák , špetku cukru, špetku soli a ještě dávám trošku bazalky a oregana a aby to byla pořádná perda - tak i pár kapek sójové omáčky Ale nedávám hovězí bujon
pitufo
(upraveno)
18. 1. 2012, 22:03
@Nikis.
Také souhlasím a nenechte se odradit tupými narážkami. Chtěla bych vidět, co vařily dámy, když jim bylo 18 let. U nás se to vaří takto: točený salám nebo šunková klobása nakrájet na kostičky, opéct na pánvi (na teflonce jen tak nebo s cibulkou), přidat aspoň dva stroužky česneku - utřeného. Pak zaliji Cikánskou nebo Ďábelskou omáčkou (ve skleničkách jako kečup vyrábí myslím OTMA), nechat přejít varem a hotovo. Je to ostřejší, pro děti to není, těm dělám jinou omáčku. Když mě bylo 18, také jsem dělala s kečupem, protože nic jiného nebylo. Ale takhle je to lepší, vyzkoušejte.