(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
ŽEBRÁCKÝ ŘÍZEK
Potřebné ingredience
brambory,kuřecí řízky(nejlepší jsou vykoštěná stehna), česnek,mléko,vejce,sůl,majoránka,špetka pepře, a tolik mouky aby vzniklo těsto jako na bramborák,olej.
Postup přípravy
Syrové brambory jemně nastrouháme a vodu,kterou pustí, částečně slijeme.Přidáme trochu mléka, vejce,utřený česnek,majoránku,špetku pepře,sůl a tolik mouky aby vzniklo těsto jako na b ramborák. Řízky osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. V jiné pánvi rozehřejeme nový olej, vložíme tenkou placičku z bramborového těsta,pokryjeme plátkem masa a smažíme.Když se těsto propeče, rozetřeme na maso další část těsta,obrátíme a dosmažíme. Tip- Opečené maso osušíme od tuku a ještě horké můžeme potřít česnekem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé